Apple dubleaza preturile aplicatiilor in Rusia

Crestere pret rusia

  Zilele trecute compania Apple a inchis Apple Store in Rusia pentru a efectua modificari la preturile produselor si aplicatiilor comercializate in tara, fluctuatiile masive ale cursului de schimb valutar stand la baza acestei decizii luate de catre cei din Cupertino. Astazi Apple a anuntat oficial ca pretul aplicatiilor din App Store a crescut din nou din cauza valorii tot mai mici a monedei nationale, rubla, astfel ca pe parcursul anului 2014 Apple a dublat pretul aplicatiilor vandute in magazinul sau virtual de aplicatii.

  Modificarea preturilor din App Store a fost facuta fara ca magazinul online sa fie inchis in timpul acestor modificari, asa ca nimeni nu a stiut ceea ce face Apple, iar pe parcursul noptii noile preturi au fost publicate, un email fiind trimis dezvoltatorilor de aplicatii pentru a anunta totul. Impreuna cu pretul aplicatiilor a crescut si pretul in-app purchase-urilor disponibile pentru aplicatii, astfel ca utilizatorii vor fi nevoiti sa plateasca de 2 ori mai mult pentru ele decat la data de 1 ianuarie, totul avand legatura cu pozitia politico-militara a Rusiei din cursul anului 2014.

  Separat de App Store, Apple Store Rusia ramane in continuare inchis pe masura ce Apple continua sa creasca preturile produselor vandute in magazinul sau online, insa in acest caz probabil nu vom vorbi despre o crestere chiar atat de radicala precum in cazul aplicatiilor. Chiar si asa, Apple a fost nevoita sa modifice preturile produselor sale deoarece un iPhone ajunsese sa se vanda in Rusia mai ieftin decat in SUA, iar asta deoarece valoarea rublei a scazut atat de mult sub cea a dolarului fara ca Apple sa modifice preturile oficiale, rusii avand posibilitatea de a cumpara produse Apple foarte ieftine.

  Separat de Rusia, de la 1 ianuarie Apple va creste preturile aplicatiilor din App Store-urile din Europa si in acest articol v-am explicat tot ceea ce va presupune aceasta schimbare.