Apple Store Rusia este redeschis cu o surpriza neplacuta pentru rusi

Apple Store vanzari Rusia

  Saptamana trecuta compania Apple a inchis Apple Store Rusia pentru a modifica preturile produselor listate in magazinul sau online. Inchiderea avea la baza fluctuatiile puternice ale cursului valutar rubla- doolar, cei din Cupertino fiind nevoiti sa modifice preturile pentru produsele vandute rusilor prin magazinul sau.

  Apple Store Online a fost redeschis de catre compania americana in cursul acestei zile, el venind cu o surpriza neplacuta pentru rusi. Mai exact, pretul terminalelor iPhone 6 a crescut cu nu mai putin de 35% in urma schimbarii, ajungand la 980$, fata de 650$ cat este pretul cerut de catre Apple in SUA.

  Schimbarile au afectat inclusiv preturile Mac-urilor vandute in Rusia, compania americana crescandu-le cu un procent similar. In aceasta idee, iMac Retina Display este vandut cu aproape 3800$ in SUA, cu mult peste suma de 2500$ ceruta in SUA, deci vestile sunt extrem de proaste pentru rusi.

  Apple a crescut in weekend inclusiv preturile cerute pentru aplicatiile vandute prin App Store, asa ca rusii vor trebui sa cheltuiasca mai multi bani in orice magazin Apple. Schimbarea era usor de ghicit, avand in vedere ca Rusia trece printr-o perioada economica extrem de dificila din cauza sanctiunilor impuse de catre multiple tari, asa ca probabil aceasta crestere de preturi nu va fi si ultima.