Prima Pagina aplicatii Apple Store Rusia este redeschis cu o surpriza neplacuta pentru rusi

Apple Store Rusia este redeschis cu o surpriza neplacuta pentru rusi

Apple Store vanzari Rusia

  Saptamana trecuta compania Apple a inchis Apple Store Rusia pentru a modifica preturile produselor listate in magazinul sau online. Inchiderea avea la baza fluctuatiile puternice ale cursului valutar rubla- doolar, cei din Cupertino fiind nevoiti sa modifice preturile pentru produsele vandute rusilor prin magazinul sau.

  Apple Store Online a fost redeschis de catre compania americana in cursul acestei zile, el venind cu o surpriza neplacuta pentru rusi. Mai exact, pretul terminalelor iPhone 6 a crescut cu nu mai putin de 35% in urma schimbarii, ajungand la 980$, fata de 650$ cat este pretul cerut de catre Apple in SUA.

  Schimbarile au afectat inclusiv preturile Mac-urilor vandute in Rusia, compania americana crescandu-le cu un procent similar. In aceasta idee, iMac Retina Display este vandut cu aproape 3800$ in SUA, cu mult peste suma de 2500$ ceruta in SUA, deci vestile sunt extrem de proaste pentru rusi.

  Apple a crescut in weekend inclusiv preturile cerute pentru aplicatiile vandute prin App Store, asa ca rusii vor trebui sa cheltuiasca mai multi bani in orice magazin Apple. Schimbarea era usor de ghicit, avand in vedere ca Rusia trece printr-o perioada economica extrem de dificila din cauza sanctiunilor impuse de catre multiple tari, asa ca probabil aceasta crestere de preturi nu va fi si ultima.

 • Calin Andrei

  Bataie de joc ce face Apple prin Europa.Lasa ca au americanii preturi de 2 lei la produse Apple si salarii foarte bune.

 • Marian

  Bravo lor, stiu sa-si protejeze produsele, industria si salariatii!

 • amfetamin

  ” In aceasta idee, iMac Retina Display este vandut cu aproape 3800$ in SUA, cu mult peste suma de 2500$ ceruta in SUA”. :-))
  In alta ordine de idei,asa cum nu compari prețurile din Romania cu cele din sua(adica 650$ un iPhone 6),de ce te miri zaone ca in Rusia nu e 650$ un iphone 6,ce,la noi e atâta? La noi la cursul zilei un iPhone 6(3100 RON) e aproximativ 850$! Si nimeni nu face gargara ca nu e 650 si cu 200$ mai scump.

 • @amfetamin: Nimeni nu face gargara ? Cred ca glumesti sau nu ai vazut comentariile tuturor celor care se plang.

 • c026radco

  E normal ce face Apple. In Rusia produsele Apple se vand in ruble si nu in dolari tot la fel cum in Romania se vand in lei si nu in EUR. De pilda la Vodafone pe site preturile la Iphone sunt in EUR dar daca vrei sa cumperi trebuie sa platesti RON la cursul BNR din ziua platii. Tot la fel si in Rusia decat ca ei se raporteaza la dolar nu la euro. Asadar pretul in USD este doar pentru raportare insa platile se fac in ruble.
  Apple a majorat preturile pentru a-si proteja veniturile si nu din alt motiv. Daca azi cineva din Rusia cumpara un Iphone el plateste pretul in ruble, echivalentul a 850 USD. Apple Store Rusia depune acei bani in contul sau deschis la o banca din Rusia iar din cand in cand Apple Store Rusia ii trimite in state. Problema este ca de la momentul vanzarii Iphone-ului pana cand banii ajung in state rubla se depreciaza (vorbim probabil de cateva zile) si din cei 850 USD mai raman vreo 650-700 USD adica cu cat voia de fapt Apple sa isi vanda Iphone-urile.
  Deci Apple nu castiga nimic din aceasta majorare de preturi, doar isi conserva veniturile.

 • unu

  Marian, in ce fel “stiu sa-si protejeze produsele, industria si salariatii”? Majorarea preturilor e cauzata de deprecierea rublei si de inrautatirea perspectivelor economice. A venit pentru diminuarea riscului FX (schimb valutar) sau ca decizie politica, si nu are nicio legatura cu ceea ce ai scris tu.

 • gabriel

  Oricum la noi e marea bătaie de joc cu prețul