TAG Heuer anunta lansarea unui smartwatch pentru a concura cu Apple Watch

TAG Heuer

  TAG Heuer este unul dintre cei mai mari producatori elvetieni de ceasuri de lux, iar in cursul zilei de ieri CEO-ul sau interimar, Jean-Claude Biver, a anuntat lansarea unui viitor smartwatch in cursul anului 2014. Desi elvetienii nu s-au aratat initial interesati de producerea unor asemenea dispozitive, prezentarea Apple Watch din septembrie si sucesul de care s-a bucurat viitorul produs Apple au motivat multipli producatori importanti sa dezvolte smartwatch-uri competitoare.

  TAG Heuer a initiat acum patru luni de zile, conform CEO-ului sau, un proiect pentru dezvoltarea unui smartwatch, compania anuntand inclusiv efectuarea de posibile achizitii pentru a asigura lansarea unui produs competitiv. Conform zvonurilor aparute in legatura cu noul smartwatch TAG Heuer, compania ar intentiona sa dezvolte un hibrid care contine componente digitale si mecanice, un chip Intel urmand a furniza puterea de procesare necesara pentru a rula diverse aplicatii.

  Separat, TAG Heuer va implementa si senzori biometrici pentru a masura ritmul cartiac si alte indici biometrici, asa ca nu vorbim despre un produs care aduce vreo functie noia speciala, in afara partii mecanice. Desi deocamdata nu se stie acest lucru, exista sansa ca viitorul smartwatch TAG Heuer sa ruleze sistemul de operare Android, compania avand putine alternative in ceea ce priveste software-ul care poate fi oferit pentru utilizare cu viitorul sau produs.