Iata cate smartphone-uri s-au vandut in 2014 in Romania

smartphone vanzari Romania

  2014 a fost un nou an de crestere pentru vanzarile de smartphone-uri, iar trendul global s-a resimtit si in Romania, vanzarile de terminale inteligente crescand cu peste 70% in tara noastra in doar 12 luni de zile. Mai exact, conform directorului de marketing al companiei Huawei, 3 milioane de smartphone-uri ar fi fost vandute in Romania, cu 1.3 milioane de unitati mai mult decat in aceeasi perioada de timp a anului anterior, cresterea fiind una semnificativa.

Vânzările de telefoane inteligente (smartphone) în România vor atinge aproximativ trei milioane de unităţi în acest an, de la 1,7 milioane bucaţi în 2013, din care 200.000 vor fi Huawei, a declarat directorul de marketing al Huawei România, Sorina Măcărescu, într-o conferinţă de presă.

  Practic peste 10% din populatia Romaniei si-a cumparat un smartphone in 2014, daca este sa dam crezare acestor informatii si asta in conditiile in care Romania nu este una dintre tarile bogate ale Europei. Acum desigur ca majoritatea terminalelor au fost fie cumparate la preturi foarte mici, fie au fost oferite gratuit de catre operatorii de telefonie mobila la abonamente, majoritatea unitatilor fiind smartphone-uri din clasa cea mai slaba si nicidecum varfuri de gama.

  E greu de spus cum vor evolua lucrurile in cursul anului viitor, dar daca operatorii de telefonie mobila vor continua sa ofere telefoane inteligente gratuit sau la preturi foarte mici, atunci exista sanse foarte mari ca “vanzarile” sa se dubleze.