Prima Pagina Huawei Iata cate smartphone-uri s-au vandut in 2014 in Romania

Iata cate smartphone-uri s-au vandut in 2014 in Romania

smartphone vanzari Romania

  2014 a fost un nou an de crestere pentru vanzarile de smartphone-uri, iar trendul global s-a resimtit si in Romania, vanzarile de terminale inteligente crescand cu peste 70% in tara noastra in doar 12 luni de zile. Mai exact, conform directorului de marketing al companiei Huawei, 3 milioane de smartphone-uri ar fi fost vandute in Romania, cu 1.3 milioane de unitati mai mult decat in aceeasi perioada de timp a anului anterior, cresterea fiind una semnificativa.

Vânzările de telefoane inteligente (smartphone) în România vor atinge aproximativ trei milioane de unităţi în acest an, de la 1,7 milioane bucaţi în 2013, din care 200.000 vor fi Huawei, a declarat directorul de marketing al Huawei România, Sorina Măcărescu, într-o conferinţă de presă.

  Practic peste 10% din populatia Romaniei si-a cumparat un smartphone in 2014, daca este sa dam crezare acestor informatii si asta in conditiile in care Romania nu este una dintre tarile bogate ale Europei. Acum desigur ca majoritatea terminalelor au fost fie cumparate la preturi foarte mici, fie au fost oferite gratuit de catre operatorii de telefonie mobila la abonamente, majoritatea unitatilor fiind smartphone-uri din clasa cea mai slaba si nicidecum varfuri de gama.

  E greu de spus cum vor evolua lucrurile in cursul anului viitor, dar daca operatorii de telefonie mobila vor continua sa ofere telefoane inteligente gratuit sau la preturi foarte mici, atunci exista sanse foarte mari ca “vanzarile” sa se dubleze.

 • rundown

  sa nu mai punem la socoteala vanzarile prin mica publicitate care sunt de Nx mai mari comparativ cu magazine online sau fizice. Romanii se lauda chiar si in mijloace de transp in comun ca au iphone sau alte modele varf de gama si ei amaratii stau in chirie 😐

 • Simi

  Telefoane din gama ce mai slaba pe naiba … unde mergi, din 10 oameni 5 au iphone :)). Tin minte cum ne uitam dupa unu care avea iphone acum cativa ani… ba ala are iphone esti nebun … Acum o dat febra iphonelor in romani!.

 • robert

  cica e criza

 • Claudiu

  @rundown toata europa se lauda cu idevice-uri în mijloace de transport public…

 • vladc

  asta cu iphone si chirie e cam mult, am 3 apart in buc si stau in chirie si iau telefonu i6 moca pe puncte, unde intru pe segmentarea ta rundown?:(

  generalizarile nu “ie” bune:)

 • crixalis

  La romani ca la nimeni. Nu contează dacă ai ce pune pe masa si strângi din cur când vin facturile contează ca ai aiphone,s5 pe cartela fără credit.
  Acum un an când abea apăruse 5s, in Carrefour, un băiat pe o mașina de Curatat podelele, adică om angajat la curățenie vorbea la un 5s gold. Ăla nu are mai mult de 800 lei salariu…

 • rundown

  ok poate nu am zis cum trebuie. Clar, crixalis a punctat mai bine dar oricum intelegeti voi ce vreau sa zic

 • gabriel

  Dar nu contează ce faci sau unde stai ce este interzis a avea un lucru de calitate