De ce a scazut numarul de followers pe Instagram ?

Instagram Facebook

  Daca folositi reteaua de foto sharing Instagram si ati observat in ultimele zile ca vi s-a micsorat numarul de followers, ei bine nu trebuie sa va speriati deoarece nu voi sunteti problema pentru disparitia lor, ci compania din spatele aplicatiei. Cei de la Instagram au anuntat acum cateva saptamani de zile initierea unui program de “curatare” a retelei de socializare de conturile care au fost facute doar in ideea de a face spam sau doar pentru a aduna followers falsi pentru anumite conturi, iar in ultimele saptamani el a fost in plina functiune.

  In aceasta idee, foarte multi utilizatori au observat ca a scazut numarul de followers pentru conturile Instagram, insa in aceeasi idee si numarul de persoane urmarite de catre ei a scazut cu procente ceva mai mici. Totul face parte din campania de curatare initiata de catre cei de la Instagram si daca ati observat ca ati pierdut atat persoane care va urmaresc, cat si persoane pe care le urmareati, atunci este clar ca in ambele cazuri au existat foarte multe conturi fantoma printre ele, iar programul de “curatare” a sters aceste conturi.

De ce a scazut numarul de followers pe Instagram ?

Instagram scadere followers

  Avand in vedere ca vorbim despre un program de stergere de conturi fantoma derulat de catre compania Facebook in intreaga sa retea de socializare, va spun de pe acum ca scaderile ar putea continua si in perioada urmatoare. Instagram nu a anuntat perioada de timp in care va derula acest program, insa este cat se poate de clar ca numarul de followers si persoane urmarite va fluctua in perioada urmatoare pentru toti utilizatorii care folosesc reteaua de foto sharing.

  Recent cei de la Instagram am anuntat ca au 300 de milioane de utilizatori activi lunar in propriul sistem, iar numarul de conturi inregistrate este mult mai mare, asa ca programul de “curatare” are rolul de aduce o oarecare egalitate intre aceste cifre. Privind imaginea de mai sus, trebuie sa stiti ca atat timp cat mesajul Changes to Followers va fi prezent acolo, numarul de persoane urmarite/care va urmaresc va scadea in continuare.