Prima Pagina Apple Iata in ce conditii muncesc persoanele care iti asambleaza iPhone-ul (Video)

Iata in ce conditii muncesc persoanele care iti asambleaza iPhone-ul (Video)

  Aseara BBC One a difuzat un reportaj special filmat in fabricile companiei Pegatron, care asambleaza terminale iPhone si tablete iPad pentru cei din Cupertino, iar in clipul video de mai sus aveti un fragment din acest documentar. Dupa cum v-am spus si aseara, angajatii fabricilor Pegatron muncesc pana la 12 ore zilnic pe liniile de productie pentru terminale iPhone sau tablete iPad, iar in pauzele de masa dintre schimburile de lucru ei incearca sa doarma cate 30 – 60 de minute pentru a putea continua sa munceasca.

  Conditiile grele de munca din fabricile Foxcoon si salariile mici platite de catre compania asiatica au fost principalele reprosuri facute companiei Apple, insa ele s-au lovit de aceeasi pozitie pe care o are orice companie similara. Apple sustine ca ea face mai multe decat oricare dintre celelalte companii aflate in situatii similare si ca in mod constant le cere partenerilor proprii sa is iimbunatateasca conditiile de munca din fabrici.

  Apple publica anual rapoarte privind modul in care companiile sale partenere isi imbunatatesc conditiile de munca si modul in care sunt tratati angajatii, dar lucrurile rareori se schimba in bine. Apple isi amendeaza partenerii care nu respecta regulile sale stricte privind tratamentul aplicat angajatilor, insa aceste amenzi nu au intotdeauna efectele dorite.

  Documentarul publicat ieri de catre cei de la BBC a fost urmat si de un anunt facut de catre un ONG american care a divulgat faptul ca Tim Cook a facut o donatie personala pentru sustinerea unei campanii menite sa convinga doua state americane sa asigure egalitatea in drepturi la locul de munca pentru lesbiene si homosexuali.

  Discrepanta dintre ceea ce se face in SUA si ceea ce se intampla in Asia dovedeste din nou ca muncitorii asiatici sunt departe de a fi o prioritate pentru Apple, sau pentru Tim Cook. Desi CEO-ul militeaza pentru respectarea angajatilor si a drepturilor lor, nici macar in interiorul Apple nu se intampla acest lucru.

 • Sheggy48

  OK, dar ei au iPhone-URI la preț de fabrica

 • aba1011

  lasa ca si noi muncim 12 ore si nu face nimeni reportaj despre noi

 • aba1011

  Apple are contract cu societatea nu cu angajatii acelei societati.Daca nu scria Apple stirea nu mai avea sens

 • Pingback: Tim Cook este ofensat de dezvaluirile BBC privind conditiile de munca din fabricile Pegatron, critica reportajul()

 • Ari

  Niște comentarii idioate. Daca vouă nu va pasa,de ce aveti pretenții sa le pese altora de voi. Idioților! Si daca voi trageți ca sclavii,de ce trebuie sa li se intample același lucru si altora. Si mai aveti pretenții ca sunteți emancipați! Din puțul gândirii romanești!

 • iTu

  @ari hai sa plangem odata cu muncitori de la pegatron ca vai doamne dorm la locul de munca, eu nu imi permit sa dorm la locul de munca, tu??? nu toata lumea s-a nascut ca tine intr-o famile bogata ca sa lucre 38 de ore pe saptamana si alea plimband mapa de colo colo . uni mai ghinionisti tre sa munceasca in adevaratul sens al cuvantului ca sa supravietuiasca, cei mai multi nu au la ei acasa ce le ofera pagatron adica un pat si vre-o mancarica.

 • Sheggy48

  @iTu ai mare dreptate

 • filip

  Asa este peste tot in tarile de genul….nu numai apple face asta,din pacate asa va fii intotdeauna.exploatarea omului de catre om,nu ne putem naste toti milionari.iti dau seama ce e la samsuga in fabrica incercand sa bata apple…charlie chapplin!