Instagram are 300 de milioane de utilizatori activi lunar

Instagram logo

  Instagram este cel mai popular serviciu mobil de partajare a pozelor, iar in cursul acestei zile compania detinuta de catre cei de la Facebook a anuntat atingerea unui numar record de utilizatori in ultima luna. Conform Instagram, peste 300 de milioane de utilizatori activi folosesc aplicatia pentru terminale mobile in momentul de fata, numarul de utilizatori crescand cu nu mai putin de 50% in ultimele 9 luni de zile, deci vorbim despre o crestere de 100 de milioane de utilizatori.

  In baza acestor date, Instagram are acum mai multi utilizatori activi decat Twitter, care a anuntat existenta a 284 de milioane de utilizatori activi lunar, deci vorbim despre o realizare extrem de importanta pentru o companie nu chiar atat de veche. Avand 300 de milioane de utilizatori activi lunar, Instagram inregistreaza si 70 de milioane de poze incarcate zilnic in serviciul sau, deci peste 2.1 miliarde de poze lunar, o cifra ce reprezinta aproape o treime din populatia totala de pe glob.

  Daca adunam cifrele anuntate de catre Instagram cu cele ale aplicatiei Facebook ce are 500 de milioane de utilizatori lunar si cu cele ale aplicatiei WhatsApp messenger care are 600 de milioane de utilizatori lunar si cu cele ale Facebook Messenger care are 500 de milioane de utilizatori lunar, atunci Facebook poate anunta o audienta de 1.9 miliarde de utilizatori activi lunar in sistemele sale. Desigur ca in realitate cifra de utilizatori unici pentru toate 4 serviciile este probabil la jumatate, dar chiar si asa, sistemele sunt folosite de aproape 2 miliarde de utilizatori in fiecare luna.

1 COMENTARIU