Pegatron investigheaza conditiile grele de munca din fabrica in care sunt asamblate terminale iPhone

  Saptamana trecuta BBC a publicat un reportaj prin care demonstra conditiile grele de munca pe care le suporta angajatii fabricii Pegatron in care sunt asamblate terminale iPhone. Apple a fost acuzata direct ca sustine acest lucru prin contractul cu aceasta companie, iar acum cei de la Pegatron au dat prima declaratie cu privire la reportaj.

  Conform unor reprezentanti ai companiei taiwaneze, siguranta angajatilor este principala prioritate a sa, ea lucrand la imbunatatirea conditiilor de munca. In aceasta idee, cei de la Pegatron au anuntat ca vor investiga toate acuzatiile facute de catre BBC si ca vor imbunatati conditiile de munca pentru a rezolva toate problemele prezentate de catre britanici.

Commenting on a recent report that claimed Pegatron Technology mistreated its workers at a China plant that makes Apple’s products, the Taiwan-based firm has pointed out that employee safety is its top priority and it has been working to ensure all of its working places are safe. In a statement filed on December 22 with the Taiwan Stock Exchange where the company is traded, Pegatron said it will inspect all the negative claims carried in the report and will start implementing improvements to ensure the problems are solved.

  In ciuda imaginilor prezentate de catre BBC, Pegatron sustine ca a oferit training strict pentru manageri si angajati inaintea angajarii, insa realitatea este complet diferita. Mai mult deca atat, Pegatron sustine ca are inspectori care verifica in mod constant fabricile pentru a descoperi nereguli, insa s-a putut observa ca ele sunt rareori raportate.

 In final Pegatron a anuntat ca 94% dintre plangerile angajatilor sunt rezolvate, dar probabil totul se rezuma la fortarea acestora sa semneze documente care confirma ca problemele au fost rezolvate. Cei de la Pegatron sunt singuri raspunzatori de problemele din propriile fabrici, iar Apple poate fi acuzata doar ca mai continua sa lucreze cu ei dupa descoperirea lor, dar nu este direct raspunzatoare de soarta angajatilor chienzi.