Apple refuza sa distribuie The Interview prin iTunes

  The Interview este un film realizat de catre Sony Pictures despre dictatorul nord coreean Kim Jong-un, el avandu-i ca actori principali pe Seth Rogen si James Franco. Filmul a stat la baza celui mai mare hack facut impotriva casei de productie Sony Pictures, terabiti de date confidentiale fiind preluate din serverele sale.

  Acest hack i-a motivat pe cei de la Sony Pictures sa anuleze prezentarile pentru The Interview din anumite cinematografe, incercand sa convinga anumite companii sa distribuie filmul online. Apple s-a aflat printre companiile contactate pentru a distribui filmul The Interview prin intermediul iTunes, insa a refuzat sa o faca, din motive destul de clar de inteles.

  Desi cei de la Sony nu au anulat complet lansarea The Interview in cinematografe in favoarea distribuirii online, compania a cautat parteneri pentru un asemenea proiect. Neavand probabil noroc in a gasi vreunul interesat de o colaborare, a decis sa afaca ecranizari in ziua de Craciun in anumite cinematografe, lansarea urmand a avea loc dupa aceea.

It remained unclear, however, whether any on-demand service would take “The Interview.” According to people briefed on the matter, Sony had in recent days asked the White House for help in lining up a single technology partner — Apple, which operates iTunes — but the tech company was not interested, at least not on a speedy time table. An Apple spokesman declined to comment.

  Pentru a convinge Apple cei de la Sony au apelat inclusiv la Casa Alba, insa nimeni din Cupertino nu s-a aratat chiar atat de impresionat. Se pare ca Apple nu ar fi de acord cu difuzarea The Interview in cadrul unui program expediat, insa nu se stie daca anul viitor isi va schimba decizia pentru a distribui filmul prin reteaua sa.

  Compania Apple are unul dintre cele mai bune sisteme de securitate online, iar decizia de a evita The Interview este normala, desi ea s-ar putea schimba rapid.