Prima Pagina Android Sony Pictures se intoace in 1992 din punct de vedere tehnologic din...

Sony Pictures se intoace in 1992 din punct de vedere tehnologic din cauza The Interview, iDevice/Mac-urile scapa nevatamate

Sony Pictures hack

  Sony Pictures este una dintre cele mai mari case de productie cinematografica din SUA si daca nu ati trait sub o piatra in ultimele saptamani, atunci ati aflat ca din cauza filmului The Interview serverele si calculatoarele/tabletele/smartphone-urile detinute de catre ea au fost sparte. Conform unui angajat al Sony Pictures, paranoia este atat de mare in cadrul management-ului incat angajatilor li s-a cerut sa foloseasca fax-uri in locul email-ului, sa evite sa vorbeasca la telefon si sa se intalneasca cu diversi clienti, vechi imprimante pentru cecuri fiind folosite in locul celor moderne.

We had barely working email and no voicemail so people talked to each other. Some people had to send faxes. They were dragging old printers out of storage to cut checks A couple of people had their computers removed but people using Macs were fine,” she said. She said most work is done on iPads and iPhones.

  Conform angajatului, hack-ul a intors compania Sony Pictures in anul 1992 din punct de vedere tehnologic, iar singurele produse electronice care au scapat hack-ului au fost iPhone, iPad si Mac-urile produse de catre compania Apple. Se pare ca acuma multi dintre angajati folosesc tablete iPad in locul terminalelor Sony Xperia pentru a isi indeplini munca de zi cu zi, iar asta deoarece ele nu au fost exploatate de catre hackeri, putinele Mac-uri disponibile avand exact acelasi rol.

  Problemele pe care terminalele Android si Windows le au in acest scandal demonstreaza inca o data cat de sigure sunt sistemele de operare ale companiei Apple, ele ramanand neatinse de catre hackeri, iar asta din cauza lipsei vulnerabilitatilor. Practic Android-ul si Windows-ul au putut fi accesate de la distanta folosind diverse vulnerabilitati, in timp ce Mac-urile si iDevice-urile au ramas sigure deoarece nu au asemenea probleme, insa Sony nu va renunta la propriile produse in favoarea celor ale Apple.

 • Catalin

  Marea conspiratie Apple :))

 • robert

  Pai mai devreme avei o stire despre niste rusi care au spart iCloud. Nu sunt asa sigure cu le lauzi tu. Sezi bland

 • Desigur ca acolo era vorba despre ceva, aici despre altceva, dar nu ma asteptam la mai mult 😉

 • badalandabad

  nu au fost sparte idevice-urile pentru ca nu au atat de multe incat sa fi meritat efortul. daca majoritatea angajatilor foloseau idevice-uri, sigur erau sparte la fel de “usor” ca si terminalele android/windows. 🙂

 • @badalandabad: Iti dai seama, asta era explicatia.

 • Pingback: Apple refuza sa distribuie The Interview prin iTunes()

 • djcata

  cred ca mai degraba e mai mult marketing decat hack-ing 🙂