Iata care au fost cele mai populare terminale mobile cumparate in preajma Craciunului

tipuri de terminale mobile

  V-am spus astazi ca iPhone si iPad au fost cele mai activate terminale mobile in saptamana Craciunului, insumand peste jumatate dintre activarile globale. De la compania care a furnizat acele date aflam acum si care au fost cele mai populare tipuri de terminale mobile cumparate de catre utilizatorii din lumea intreaga.

  In imaginea de mai sus aveti un grafic in care sunt comparate trend-urile din ultimii 3 ani de zile pentru a ne face o idee in legatura cu modul in care au evoluat preferintele. In aceasta idee, telefoanele mobile cu ecrane medii (pana in 5.3 – 5.5 inch) au atras cea mai mare atentie a utilizatorilor anul acesta.

  Popularitatea lor a scazut fata de anul trecut, insa numarul de phablet-uri cumparate la nivel global a crescut de 3 ori intr-un singur an. Separat de phablet-uri, tabletele cu ecrane mari si mici au inregistrat vanzari mai slabe, primele dintre ele avand parte de cea mai mare pierdere, ele inregistrand acum vanzari egale la nivel global.

  Telefoanele cu ecrane mici au reprezentat doar 2% din vanzarile totale de terminale mobile, semn ca lumea a inceput sa treaca aproape complet la smartphone-uri. De altfel era de asteptat ca telefoanele cu ecrane tot mai mari sa fie in topul vanzarilor iar asta deoarece ele sunt ieftine si promovate intens de operatorii de telefonie mobila.

  Datele acestea au fost preluate prin analizarea a 600.000 de aplicatii din lumea intreaga.