Prima Pagina Apple iPhone si iPad au reprezentat jumatate dintre terminalele mobile activate de Craciun

iPhone si iPad au reprezentat jumatate dintre terminalele mobile activate de Craciun

activari terminale mobile

  De cateva luni de zile ni se spune ca Apple se pregateste sa incheie 2014 cu cel mai profitabil trimestru fiscal din istorie, iar acum avem o dovada solida pentru sustinerea zvonurilor. O companie care analizeaza evolutia terminalelor mobile la nivel global sustine ca terminalele iPhone si iPad au reprezentat jumatate dintre terminalele mobile activate de Craciun.

  Cifra este colosala daca ne gandim ca vorbim despre o analiza facuta la nivel global si ea demonstreaza popularitatea produselor Apple. In imaginea de mai sus aveti un grafic in care este prezentata diferenta dintre Apple si restul producatorilor, Samsung fiind singurul care s-a apropiat intr-o anumita masura.

To put this in perspective, for every Samsung devices that was activated, Apple activated 2.9 devices. For every Microsoft Lumia device activated, Apple activated 8.8 devices. While, the holidays in general and Christmas in particular are not the sole indicator of the smartphone market share and trends, it is safe to say that Apple’s newly released iPhone 6 and iPhone 6 Plus have had a blockbuster holiday season, despite a lackluster holiday season for the consumer electronics industry.

  Practic Apple a activat de 2.9 ori mai multe terminale mobile decat Samsung si de 8.8 ori mai multe decat cei de la Microsoft, ei detinand divizia mobila a Nokia. Diferenta creste si mai mult daca ne uitam la Sony sau LG, restul producatorilor nereprezentati in grafic avand un numar de activari mai mic decat 1.3%, asta fara a sti care a fost numarul total de activari.

  Datele inregistrate de catre aceasta companie de analiza au fost preluate din 600.000 de aplicatii pentru terminale mobile disponibile in diverse magazine virtuale. perioada de monitorizare a fost 19 – 25 decembrie, deci vorbim despre foarte multe cadouri de Craciun care s-au dovedit a fi produse Apple.

 • unu

  Toate bune si frumoase, dar totusi, de ce cota de piata a iOS scade continuu?

 • Pentru ca per total se vand mai multe terminale Android decat iDevice-uri, cresterea fiind mai mare la Android pentru ca sunt mii si mii de producatori. Apple n-o sa poata tine niciodata piept catorva mii de producatori, dar cu toate astea, niciunul individual nu a lansat vreodata un terminal mai popular decat iPhone-ul.

 • Pingback: Iata care au fost cele mai populare terminale mobile cumparate in preajma Craciunului()

 • Apple4Ever

  Desi vanzarile de iPhone cresc an de an, piata globala are o crestere mai mare. Dar asta inseamna in realitate ca telefoanele de unica folosinta (2/3 din plasticurile asiatice) incep sa ajunga si la cele mai sarace popoare ale lumii.
  Desigur ca natiuni inapoiate tehnologic ca si Japonia, SUA sau Europa de Vest continua sa-si cumpere produse Apple.

 • radu

  Cine nusi doreste un iPhone s-au un iPed

 • EuGeorge

  @Apple4Ever,stiu ca nu are treaba cu articolul,dar sunt ft curios de unde ai scos ca SUA si Japonia si Europa de Vest sunt inapoiate tehnologic?

 • Alex

  Era o ironie Georgele. Referitor la ce zicea appleforever