App Store stabileste un record de descarcari in noiembrie 2014

App Store descarcari

  La doar doua luni de la lansarea pe piata, iPhone 6 si iPhone 6 Plus au ajutat App Store-ul sa stabileasca un nou record in ceea ce priveste descarcarile. Vorbim desigur despre descarcarile de aplicatii gratuite si platite, luna noiembrie fiind cea mai buna din istoria sa de peste 5 ani.

  In imaginea de mai sus aveti un grafic facut de catre cei de la Fiksu si observati cresterea generata de lansarea celor doua noi terminale iPhone. Practic din septembrie si pana in noiembrie descarcarile de aplicatii din App Store crescut cu 50%, iar asta pe fondul dorintei utilizatorilor de a isi muta aplicatiile in noile produse.

  Desi datele acopera doar App Store SUA, cei de la Fiksu sustin ca primele 200 dintre cele mai populare aplicatii gratuite au inregistrat 8.1 milioane de descarcari in noiembrie. Cifra este cu 2.6 milioane de descarcari mai mare decat cea inregistrata in septembrie, impactul iPhone 6 si iPhone 6 Plus fiind cat se poate de clar.

  Desi descarcarile au crescut, incasarile generate de catre utilizatori au scazut simtitor fata de aceeasi perioada a anului trecut. Mai exact, fiecare utilizator al App Store a generat 1.58$ pentru Apple in noiembrie, cu 12% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut.

  Aceasta scadere denota faptul ca numarul mare de descarcari nu s-a facut pentru titluri noi platite, ci a reprezentat in mare doar redescarcari ale aplicatiilor vechi. In aceasta idee, Apple mai are foarte multe de facut pentru a creste incasarile pentru App Store, dar probabil are strategii pregatite in acest scop.