Facebook va continua sa distruga experienta de utilizare a aplicatiei mobile, iata cum

Facebook logo

  In 2014 Facebook a generat un val imens de critici prin obligarea utilizatorilor sa foloseasca aplicatia Messenger pentru a discuta cu prietenii aflati pe reteaua de socializare. Motivatia companiei era de a avea o noua aplicatie cu sute de milioane de utilizatori pe care sa o poata prezenta lumii intregi ca fiind o mare realizare.

  Avand WhatsApp Messenger si Instagram ca si servicii separate, cei de la Facebook intentioneaza sa fragmenteze in continuare aplicatia principala. Jordan Banks, seful Facebook pentru strategii verticale si stupide, sustine ca aplicatia principala va fi fragmentata in alte cateva aplicatii secundare, fiecare axata pe o anumita functionalitate.

We’re getting away from that single app that does everything for you. We released nine different apps in 2014 and I think what you’ll see is we’ll release more in 2015 — at the demand and behest of our users. (Users) want single apps that do one thing incredibly well. So one of the reasons we took Messenger out of the (Facebook) app and gave it its own standalone app is because that’s what our users were telling us.

  Conform acestui Jordan Banks, utilizatorii au fost incantati sa descarce Messenger pe terminalele mobile anul acesta. El probabil traieste intr-un fel de Coreea de Nord a Facebook-ului in care Kim Jong-Zuckerberg ii prezinta propria versiune a realitatii si nu furia utilizatorilor obligati sa sara dintr-o aplicatie in alta pentru a putea vorbi cu cineva.

  Trecand peste faptul ca Facebook cauta acum metode noi de a isi indeparta utilizatorii, anul 2015 va aduce si mai multa furie in randul acestora. Nu se stie deocamdata cum intentioneaza Facebook sa-si mai distruga aplicatia, care si asa functioneaza prost, dar probabil in curand singurul lucru pe care il vom putea face va fi sa vizualizam automat clipuri video in news feed.

They didn’t want to click two or three times before they got into Messenger. So I think that will be a major trend going forward, you will continue to see this multi-app orientation come from Facebook. I hear everyone talking about how delighted they are that they get one-click access to a Messenger app that has over 500 million people using it. And again, the reason we’re going to this multi-app orientation isn’t because we think it’s right, we’re doing what our users tell us they want.

  Privind la afirmatiile de mai sus, mai ales cele care sustin ca toate modificarile sunt facute la cererile utilizatorilor, stau si ma intreb cu cine au vorbit acesti oameni. Facebook a beeneficiat din plin de faptul ca a oferit o experienta mobila unica, insa fragmentarea nu are cum sa aduca decat dezaprobarea utilizatorilor.