Prima Pagina aplicatii Facebook va continua sa distruga experienta de utilizare a aplicatiei mobile, iata...

Facebook va continua sa distruga experienta de utilizare a aplicatiei mobile, iata cum

Facebook logo

  In 2014 Facebook a generat un val imens de critici prin obligarea utilizatorilor sa foloseasca aplicatia Messenger pentru a discuta cu prietenii aflati pe reteaua de socializare. Motivatia companiei era de a avea o noua aplicatie cu sute de milioane de utilizatori pe care sa o poata prezenta lumii intregi ca fiind o mare realizare.

  Avand WhatsApp Messenger si Instagram ca si servicii separate, cei de la Facebook intentioneaza sa fragmenteze in continuare aplicatia principala. Jordan Banks, seful Facebook pentru strategii verticale si stupide, sustine ca aplicatia principala va fi fragmentata in alte cateva aplicatii secundare, fiecare axata pe o anumita functionalitate.

We’re getting away from that single app that does everything for you. We released nine different apps in 2014 and I think what you’ll see is we’ll release more in 2015 — at the demand and behest of our users. (Users) want single apps that do one thing incredibly well. So one of the reasons we took Messenger out of the (Facebook) app and gave it its own standalone app is because that’s what our users were telling us.

  Conform acestui Jordan Banks, utilizatorii au fost incantati sa descarce Messenger pe terminalele mobile anul acesta. El probabil traieste intr-un fel de Coreea de Nord a Facebook-ului in care Kim Jong-Zuckerberg ii prezinta propria versiune a realitatii si nu furia utilizatorilor obligati sa sara dintr-o aplicatie in alta pentru a putea vorbi cu cineva.

  Trecand peste faptul ca Facebook cauta acum metode noi de a isi indeparta utilizatorii, anul 2015 va aduce si mai multa furie in randul acestora. Nu se stie deocamdata cum intentioneaza Facebook sa-si mai distruga aplicatia, care si asa functioneaza prost, dar probabil in curand singurul lucru pe care il vom putea face va fi sa vizualizam automat clipuri video in news feed.

They didn’t want to click two or three times before they got into Messenger. So I think that will be a major trend going forward, you will continue to see this multi-app orientation come from Facebook. I hear everyone talking about how delighted they are that they get one-click access to a Messenger app that has over 500 million people using it. And again, the reason we’re going to this multi-app orientation isn’t because we think it’s right, we’re doing what our users tell us they want.

  Privind la afirmatiile de mai sus, mai ales cele care sustin ca toate modificarile sunt facute la cererile utilizatorilor, stau si ma intreb cu cine au vorbit acesti oameni. Facebook a beeneficiat din plin de faptul ca a oferit o experienta mobila unica, insa fragmentarea nu are cum sa aduca decat dezaprobarea utilizatorilor.

 • xuxu

  Functioneaza prost pe iOS, pe Nexus nu am nimic de comentat

 • radu

  Nu cred ca cineva a fost bucuros sa descarce Messenger

 • okyjunior

  Eu am fost foarte bucuros sa folosesc fb messenger separat….nu ma deranjeaza absolut deloc, ba dimpotriva mi se pare mai util asa…am grupuri de prieteni cu care virbesc frecvent si prefer sa folosesc aplicatia in felul acesta… E doar parerea mea.

 • okyjunior

  Se poate sa fie multi nemultumiti…. Dar probabil sunt foarte multi care apreciaza independenta aplicatiei de chat… @zaone, de ce nu faci un sondaj pe tema asta?

 • vlaD

  Chiar nu inteleg isteria asta cu ” vai dom’le trebuie sa intru in aplicatie separata ca sa vorbesc pe chat” . Pe mine unul nu ma deranjeaza deloc , e ca si cum ai zice “ce nasol ca trebuie sa intru in aplicatia de sms ca sa dau sms, de ce nu pot sa dau sms din apeluri?”

 • amfetamin

  Ar trebui ca acest Jordan Banks sa prezinte studiul facut pe cel putin 10.000 persoane reprezentative prin care rezulta ca “asa vor utilizatorii”. Asta daca exista asa ceva,desi ma indoi.

 • Zu

  Fiecare are parerea lui… la inceput ma deranja putin… dar tinand cont ca din aplicatia FB cand dai la mesaje se deschide automat Messenger… nu va inteleg comoditatea asta debordanta.. vorba userului de mai sus, pe modelul de ce pe desktop-ul telefonului nu le poti face pe toate simultan.. si sa suni, sa dai si sms.. sa faci si browsing.. astea sunt deja fite.

 • Flops

  Sunt foarte bucuros de Messenger, pentru ca nu trebuie sa stau sa mai incarc toata aplicatia FB, care merge foarte prost

 • Sergiu248

  Daca nu sunteti multumiti cu aplicatia actuala a facebook-ului (eu nu sunt multumit),mutativa putin appstore-ul pe SUA (USA) si descarcati Paper. Eu asa am facut si sunt mult mai multumit de Paper decat de facebook insusi,plus ca ai cateva functionalitati care in aplicatia facebook nu le aveai. La inceput o sa iti para ca se misca lent, dar o sa va obisnuiti si eu zic ca o sa va placa mai mult.

 • Paduu15

  Mie chiar imi place sa folosesc messenger. Nu inteleg de ce atati utilizatori sunt nemultumiti

 • Dpetruneac

  Totul depinde de modul în care folosești Facebook-ul.
  Mie mi-ar prinde bine ca în loc de o singură aplicație (care indiferent care update-uri va avea, va merge greu), să fie mai multe aplicații separate. În cazul meu sunt multe servicii Facebook pe care nu le folosesc.

  Chiar aștept să văd cum va fi fragmentarea asta.

 • jack

  Mai multe aplicatii inseamna device mai solicitat, baterie descarcata mai rapid….
  Si uite asa cam dispare lumea de pe facebook mai ales ca au lansat si noua politica privind datele personale…

 • Gyany

  E deranjant sa tot trebuiasca sa te deloghezi dintr-un acount si sa te loghezi in altul.
  Cred ca ati observat ca pe Ios, Iphone Ipad, dupa ce te-ai logat cu un acount, ai posibilitates sa mai adaugi alte conturi legal, si punand parola pentru fiecare cont.
  Dar daca vorbesti pe messenger cu cineva de pe un cont, trebuie sa dai sign out or sa stergi messenger si sa o reinstalezi iar, pentru alt cont tot din acelasi telefon fb.
  Era mai simplu sa folosesti mesageria cu fiecare aplicatie incorporat.