Prima Pagina Apple MacBook Pro se supraincalzeste, iata cum poate fi rezolvata problema

MacBook Pro se supraincalzeste, iata cum poate fi rezolvata problema

MacBook Air supraincalzit

  Anumite modele ale MacBook Pro au probleme cu supraincalzirea, ventilatoarele incluse de catre compania Apple in produsul sau fiind ineficiente. In aceasta idee, in timpul utilizarii intense un MacBook Pro poate genera o temperatura de pana la 100 de grade la baza carcasei, mai exact in locatia procesorului sau, care este acoperit de un ventilator.

  Din pacate compania Apple nu a rezolvat problema aceasta de-a lungul anilor, asa ca unii utilizatori au gasit singuri o rezolvare. Ea nu este chiar atat de estetica si nici pe departe recomandabila, dar reduce la jumatate temperaturile de functionare ale MacBook Pro-urilor prin generarea unui spatiu prin care aerul cald sa fie evacuat.

With a 1/16” bit, we drilled holes in the bottom case, under the fans (we figured out where the blades of the fan were exposed based on the dust pattern stuck to the inside of the bottom case). The speed holes worked: The boot chime rang. The screen glowed. The fans blew.

  Dupa cum puteti vedea si din imagini, vorbim despre gaurirea carcasei in locatia ventilatoarelor acestea evacuand mai eficient aerul cald. Dupa gaurirea carcasei temperaturile de functionare ale MacBook Pro-urilor au scazut de la 80 – 100 de grade la 40 – 50 de grade, deci vorbim despre o imbunatatire dramatica a experientei de utilizare.

I cracked open the back of my laptop, disconnected all eleven connectors and three heat sinks from the logic board, and turned the oven up to 340º F. I put my $900 part on a cookie sheet and baked it for seven nerveracking minutes… After it cooled, I reapplied thermal paste, put it all back together, and cheered when it booted. It ran great for the next eight months. Temperatures averaged in the 60s and 70s C—although recently, they began creeping up again.

  Daca prima metoda pare ciudata, ei bine unii utilizatori au luat masuri mai disperate pentru a rezolva problemele propriilor Mac-uri. Mai exact, unii au fost nevoiti sa “coaca” placa logica a MacBook Pro in cuptor la temperaturi de 170° Celsius timp de 7 minute, metoda readucand MacBook Pro-uri nefunctionale la viata.

  Ca sa fiu sincer, e destul de uimitor sa vedem ceea ce sunt nevoiti unii utilizatori sa faca pentru a avea functional un produs de cateva mii de dolari, compania Apple nefiind capabila sa rezolve probleme de acest gen de-a lungul anilor.

MacBook Air supraincalzit 1

 • andrei

  E stupid ! Orice procesor din orice laptop daca nu are racire suplimentara decenta se incalzeste ! Si nu cred ca atunci cand se lucreaza cu logic pro sau ruleaza un joc procesorul ramane la temperatura de 50 grade !

 • V.P

  @Andrei , stupid e sa dai 6000 lei pe o plita electrica Apple ce depaseste temperatura de fierbere a apei .

 • Xc0d3

  Yo am un macbook pro retina late 2012 si am ars placa video si mi-au schimbato si dupa ais GPU imi dadea probleme mari si mi-au schimbato din nou iar macbook pro retins se incalzeste super rapid. Cred ca si yo voi fi nvoit sa ajung la solutie de genul acesta daca macbook pro se va incalzi prea tare. Apple nu vor face nimic pentru a rezolva problema atat timp cat nu o sa stranga cateva zeci de mii de semnaturi pentru a actiona in judecata si apple sa ne resolve problema.

 • Carax

  A patit careva asa ceva pe MacBook Pro retina late 2013?

 • geonel

  Cred ca trebuie sa fi un pic nebun sa faci așa ceva

 • Cosmo

  Lenovo merge foarte bine, nu se supra-incalzete si costa si mult mai putin!

 • alex24buc

  @Carax
  Eu am late 2013 si vreau sa spun ca temperaturile sunt rezonabile in OSX Yosemite, notebookul fiind destul de rece, indifierent ce fac pe el. Nu se supraincalzeste.
  Insa in windows 8.1 instalat prin bootcamp am observat ca temperatura procesorului se poate ridica pana la 80 de grade daca ma joc ceva mai solicitant, battlefield de exemplu.
  Totusi cum nu am luat acest notebook pentru jocuri nu o consider o problema.

 • Gabi

  exista un soft free, se numeste smcFanControl, iar cu acest program poti porni ventilatoarele seata nr de rotatii si iti afiseaza si temperatura. e destul de util, eu il folosesc pe macbook pro.

 • VYC

  Zaone ai cateva greseli in articol.
  1.Garurirea capacului nu duce la evacuarea aerului ci intrarea lui in ventilator.Pe sus si jos ventilatorul absoarbe aerul si-l elemina pin radiatorul care vine de la procesoare.
  2. Nu stiu cati au reusit sa repare un chipset video prin coacerea in cuptor 🙂 . sunt numai prostii cei care sustin ca o sa functioneze iar prin aceasta metoda.]
  Noi care ne ocupam de reballing stim despre ce vorbim.In primul rand trebuie folosit un aparat special care incalzeste doar procesorul(nu toata placa de baza)Daca o sa lasi in cuptor o placa de baza o sa ajungi la concluzia ca nu o sa mai functioneze deloc.Condensatorii se fier , procesorele se deslipesc aiurea , etc.
  Numai da idei la cei care citesc siteul 🙂
  Bafta

 • VYC

  Si am uitat numarul 3 .
  Un laptop trebuie curatat la maxim 6 luni.Radiatorul prin care trebuie eleiminat aerul ca sa raceasta procesoarele , are niste lamele foarte fine din cupru sau aluminiu.Cum a gaurit acel meserias din articolul tau (mare mesrias nu a dat 2 gauri in rand) , nu duce decat la adunarea prafului de pe birou , masa , etc si punerea lui intre acele lamele fine.Asa se infunda mult mai repede radiatorul si racirea o sa fie 0.
  Eu unul recomand folosirea unui cooling pad si este mult mai eficient decat bataia aceea de joc.

 • alex24buc

  @VYC
  Salut, apropos de cooling pad ai idee care ar fi unul mai bun pentru macbook pro retina late 2013? Merci si La Multi Ani!

 • VYC

  Sincer nu am idee.Sunt multe modele care fac treaba bune.Cel mai bine este sa te duci intr-un magazin de calculatoarea si sa testezi care sufla mai mult aer , care este mai silentios , cate ventilatoare are , etc.
  La multi ani si un an nou fericit