Spartan – Microsoft pregateste un inlocuitor pentru Internet Explorer

Microsoft browser

  Internet Explorer a fost timp de multi ani de zile cel mai folosit browser pentru navigare pe internet, insa de ceva vreme acest lucru nu mai este valabil. Desi Microsoft a incercat sa-si revitalizeze browserul, nu a reusit sa ofere functionalitate similara celor concurente, asa ca acum a decis sa lanseze unul complet diferit pentru a ramane competitiva.

  Spartan este numele de cod pe care Microsoft l-a atribuit noului browser si conform unor surse din interiorul companiei, nu vorbim despre o noua versiune a Internet Explorer. Compania Microsoft incearca sa produca un browser complet nou care are look-ul popularelor Google Chrome sau Mozilla Firefox, el urmand a fi lansat impreuna cu Windows 10.

There’s been talk for a while that Microsoft was going to make some big changes to Internet Explorer in the Windows 10 time frame, making IE “Spartan” look and feel more like Chrome and Firefox. It turns out that what’s actually happening is Microsoft is building a new browser, codenamed Spartan, which is not IE 12 — at least according to a couple of sources of mine.

  Spartan va avea la baza tehnologiile folosite in Internet Explorer, dar va avea un design net imbunatatit si va oferi suport pentru extensii. El va fi oferit in Windows 10 impreuna cu Internet Explorer 11 si se pare ca Microsoft il va face disponibil pentru versiunile mobile si desktop ale sistemului de operare.

  Fara a avea un nume oficial stabilit, Spartan ar putea fi prezentat pe data de 21 ianuarie, cand Microsoft a programat o conferinta pentru prezentarea unor noi functii ale Windows 10. Daca noul browser va avea succes sau nu ramane de vazut, insa el ar putea fi un concurent serios pentru Chrome sau Firefox daca va avea o experienta de utilizare cel putin la fel de buna.