VLC pentru iOS revine in App Store in 2015

VLC iPad

  VLC este unul dintre cele mai populare mediaplayere pentru calculatoare si terminale mobile, el disparand din App Store in cursul acestui an. Aplicatia a fost retrasa la scurt timp dupa lansarea iOS 8 din cauza unor probleme de compatibilitate, insa dezvoltatorii sai au lucrat din greu la rezolvarea problemelor si pregatesc relansarea.

  Conform liderului echipei de dezvoltatori ai VideoLan, VLC pentru iOS va fi disponibil din nou in App Store la inceputul anului 2015. Aplicatia a fost trimisa la Apple pentru verificare si publicare in App Store inainte de inchiderea iTunes Connect saptamana trecuta, asa ca ar trebui sa fie lansata zilele urmatoare.

  Deocamdata cei de la VideoLan nu au anuntat implementarea vreunor functii noi in aplicatia dedicata iDevice-urilor, dar probabil vom regasi noutati. Separat de compatibilitate aplicatia ar putea aduce suport pentru rularea unor noi tipuri de continut multimedia avand in vedere puterea mai mare de procesare a iPhone 6, iPhone 6 Plus sau iPad Air 2.

  Avand in vedere ca iTunes Connect a fost redeschis abia ieri, e putin probabil ca aplicatia sa fie publicata pana in weekend sau inceputul saptamanii viitoare.