Samsung ATIV Book 9 – primul competitor al MacBook Air Retina Display 12 inch

Samsung ATIV Book 9

  De luni de zile se zvoneste ca Apple se pregateste sa lanseze MacBook Air Retina Display 12 inch cu design nou si procesor fara ventilator. Intr-o tentativa de a aduce pe piata un asemenea produs inaintea celor din Cupertino, Samsung va lansa ATIV Book 9, pe care il puteti vedea in imagini, el avand specificatii similare cu cele ale viitorului produs Apple.

  Mai exact, Samsung ATIV Book 9 este un ultrabook cu ecran de 12 inch care va fi prezentat la CES 2015 si va veni fara ventilatoare pentru procesor. Partea cu adevarat interesanta la produs este ecranul, deoarece la diagonala de 12.2 inch Samsung a implementat o rezolutie de 2600×1600 pixeli, similara cu cea a viitorului MacBook Air Retina Display 12 inch.

  In ceea ce priveste numarul de pixeli per inch, Samsung ATIV Book 9 are 250, cu 36 mai multi decat MacBook Pro Retina Display, dar acest lucru era de asteptat. In ceea ce priveste procesorul vorbim despre un Intel Broadwell care consuma foarte putina energie si disipa mult mai eficient caldura, astfel ca teoretic ar trebui sa poata functiona fara probleme chiar si fara un ventilator.

  Avand in vedere ca Samsung ATIV Book 9 va fi prezentat la CES 2015, el urmeaza sa fie lansat pe piata la inceputul anului viitor, desi nimeni nu stie exact cand. Chiar si asa, Samsung se va grabi probabil pentru a isi aduce produsul inaintea aparitiei MacBook Air Retina care ii va fura toata atentia si implicit clientii.

Samsung ATIV Book 9 1

  Conform celor mai recente zvonuri, compania Apple ar intentiona sa inceapa productia MacBook Air Retina in luna ianuarie. Daca acest lucru se dovedeste a fi adevarat, atunci lansarea ar putea avea loc in februarie sau cel tarziu martie, totul in functie de capacitatea partenerilor sai de a produce suficient de multe unitati.

  MacBook Air Retina va avea un design modificat fata de actualele modele, va veni fara ventilatoare pentru procesor, va avea difuzoare cu pozitie modificata si un posibil nou tip de trackpad.