Apple creste preturile pentru conturile de dezvoltator necesare publicarii de aplicatii in App Store

pret cont dezvoltator Apple

  Ca parte a schimbarilor pentru inceput de 2015, compania Apple a crescut ieri preturile conturilor de dezvoltator necesare pentru a publica aplicatii in App Store. Daca pana recent acestea erau identice pe tot globul si costau 100$ anual, acum cei de la Apple au crescut in Europa preturile, insa numai in anumite tari de pe continent.

  In imaginea de mai sus aveti prezentate noile preturi in lire, ele crescand de la 60£ anual la 79£ anual fara a oferi vreun beneficiu in plus. In Germania cresterea a fost similara, acolo compania Apple cerand acum 99€ pentru un cont de dezvoltator, pretul vechi practicat fiind de 80€.

  Cu aceasta crestere, compania Apple aduce preturile europene la valoarea de 120$, cu 20$ mai mare decat cea ceruta americanilor. Diferenta de pret nu are legatura cu fluctuatiile de schimb valutar, deoarece valorile vechi ofereau preturi egale peste tot, asa ca putem pune schimbarea pe seama taxelor suplimentare pe care Apple le plateste aici.

  Schimbarea nu afecteaza deocamdata alte tari, nici Romania, dar nu e greu de crezut ca modificarile vor aduce preturi similare peste tot. Compania Apple ar putea face aceste modificari dupa pierderea unor avantaje fiscale avute in Europa, dar primele semne ale unor cresteri de preturi pentru produsele Apple au venit anul trecut.

  Cei din Cupertino au anuntat ca vor creste preturile aplicatiilor din App Store in functie de TVA-ul platit in fiecare tara in parte. In aceasta idee, in Romania preturile aplicatiilor ar urma sa creasca cu aproximativ 7% fata de valoarea de acum, schimbarile urmand a fi implementate in magazinul celor de la Apple incepand de astazi.