Prima Pagina Apple Apple lanseaza software cu probleme si le ascunde prin marketing

Apple lanseaza software cu probleme si le ascunde prin marketing

Apple Logo Think Different

  2014 a fost anul in care compania Apple a dezamagit extrem de multa lume prin produsele software lansate si aici vorbesc despre iOS 8 sau OS X Yosemite. Ambele versiuni ale sistemelor de operare pentru iDevice-uri si Mac-uri au avut numeroase probleme mari sau mici, iar compania Apple a preferat sa le ascunda prin marketing decat sa le rezolve inainte de lansare.

  Aceasta este teoria pe care o propune unul dintre cei mai cunoscuti dezvoltatori de aplicatii pentru terminale mobile si ea este una destul de interesanta. Conform acestei teorii, Apple este atat de concentrata pe lansarea anuala de actualizari pentru sistemele sale de operare incat inginerii nu fac fata implementarii de functii noi fara probleme.

[OS X is] riddled with embarrassing bugs and fundamental regressions [and] I fear that Apple’s leadership doesn’t realize quite how badly and deeply their software flaws have damaged their reputation We don’t need major OS releases every year. We don’t need each OS release to have a huge list of new features. We need our computers, phones, and tablets towork well first so we can enjoy new features released at a healthy, gradual, sustainable pace.

  In trecut compania Apple lansa versiuni noi ale OS X o data la doi sau trei ani si le lansa fara probleme, insa trecerea la un ciclu anual genereaza probleme enorme pentru inginerii sai. In aceasta idee, diverse functii ale OS X fie au probleme extrem de mari si nu sunt utilizabile, fie sunt facute intr-un asa mod incat sunt inferioare unor functii implementate in anii trecuti.

  In mare acelasi lucru se intampla si in cazul iOS-ului, doar ca aici nu vorbim despre un regres in functii, ci despre implementarea unor functii noi si stricarea altora. Stiti cu totii cate probleme au existat in ultimele luni cu diversele versiuni ale iOS, compania Apple reusind sa le rezolve pe rand abia spre sfarsitul anului.

  Avand in vedere toate acestea, dezvoltatorul sustine ca la baza problemei ar sta strategia celor de la Apple de a forta lansari de software neterminat si de a ascunde problemele cu reclama. In viziunea sa, cei de la Apple ar gandi ca indiferent ce probleme ar avea software-ul, actualizarile dese sunt bune si chiar daca ele au probleme, reclamele facute pentru produse le vor face uitate.

  Ca sa fiu sincer, cam asta pare sa fie gandirea celor din Cupertino in ultima vreme, dar ea este una care nu va avea decat efecte negative asupra companiei. Voi ce parere aveti?

 • Ovi06

  mie dor de cum mergea ios 6 cu iphone 5 atat pot sa spun,mac nu posed…

 • razvan

  Eu personal sunt mulțumit de iOS 8.1.2 dar se poate si mai bine .. Aștept 8.1.3 🙂

 • razvan

  Crezi ca o sa mai apara sau trecem direct la 8.2?

 • razvanlam

  Eu cred ca ușor se duce iOS-ul,pacat

 • szilard

  Eu cred ca problema este generta de telefoanele mai vechi care ruleaza ios. Multe lume credeca daca are iphone atunci iosul trebuie sa mearga bine. Nu este adevarat. Ios 8 trebuie si merge bine pe iphone 5s si iphone 6, 6 . Si pe vechile de telefoane merge fara buguri ios8. Ca nu merge asa de fluid cum merge pe niole telefoane, este alta mancare de peste.

 • Gabi

  Am avut Yosemite pana acum cateva zile atat pe iMac cat si pe Macbook Pro. Am facut downgrade la Mountain Lion, iar acum intr-adevar am senzatia ca am MAC. Yosemite e urat, prea vintage, anii 80, se misca greoi, parca nu mai arata a Mac OSX, iar experienta de utilizare am asociat-o cu cea pe care am avut-o pe Windows Vista cu ceva ani in urma. Yosemite e un mare esec, asta e parerea mea. Mountain Lion si Snow Leopard au fost cred cele mai reusite OS X uri. De-ar merge si pe iPhone sa fac downgrade la ios 6, in secunda urmatoare as face.

 • xpender

  Eu sunt pe iMac-ul meu cu Mavericks si merge de minune. Sustin la ceea ce a spus @Gabi anterior 🙂

 • krakezu cty

  Dacă in următoru an o sa mai am problemele astea cu iOS. O sa renunț la Apple.

 • dan

  De acord cu tine, zaone. Mi-e dor de zilele alea când iOS-ul, pur și simplu, mergea. Flawlessly. De când am trecut la 8.1.2, 5S-ul meu… parcă nu mai e iPhone. Singurul device care se mișcă fără greș cu 8-ul e iPad-ul Air 2. Nu mă suprinde, totuși, având în vedere că e versiunea de firmware cu care acesta vine din fabrică. Cine zicea că un iDevice merge bine atâta timp cât rulează firmware-ul default, avea mare dreptate. Despre OS X ce să mai zic? Mavericks-ului îi trebuiau 15 – 20 de secunde să afișeze Desktop-ul (cold start). De când am făcut upgrade la “Oseminte” (vorba unui amic), parcă s-a lenevit SSD-ul. Timpul de boot e dublu (35 – 38 de secunde), aplicațiile pornesc mai greu. M-am obișnuit cu GUI-ul minimalist al lui Yose (chiar îmi place, dammit!), că altfel aș fi făcut downgrade fără să clipesc. @ Gabi – Interfața Yosemite e orice, numai vintage nu.

 • Olimpiu

  Articolul acesta mi-a amintit de un banc:

  Definitia chelirii = O transformare a capului in cur, mai intai ca forma, apoi ca si continut.

  Sper sa nu fie si cazul iOS-ului cu noua conducere Apple …

 • Flops

  Nu inteleg de ce Apple forteaza sistemele noi pe telefoane vechi. iPhone 4 cu iOS7 si 4s cu iOS8 sunt de nefolosit.

 • Marius

  @gabi, m-ai făcut sa rad câteva minute cu vintage-ul tău! Numai vintage nu este!!!
  Yosemite arată extrem de bine, mult mai bine ca design decât obositele Mavericks si mountain Lion, etc! Când le văd acum zici ca sunt antichități !
  Cât despre funcționare aprope ca am aceleași sentiment, dar invers, din nefericire!
  Yosemite, mai are de lucru ca sa-l prindă pe ML!
  Cât despre iOS, eu cred ca este o forțare pe care o face Apple pentru a cumpara iPhone 6,6 , iPad air 2!
  Am obs ca merge f bine pe aceste dispozitive!

 • dan

  @ Olimpiu – that made my day! 😀

  @ Flops – răspunsul e foarte simplu: ca să te facă să cumperi un produs nou. Îl doare fix la bască pe nenea Tim Cook de utilizatori. More money, that’s the goal. Shame on you, Apple!

 • ratza

  Toți spunem același lucru in moduri diferite, si anume “iOS

 • iTu

  Yosemite are ceva probleme unele programe, jocuri care le-am avut pe Mavericks, pe Yosemite au lag de nu le potzi uitiliza sau chiar nu merg deloc. Eu vrea sa ii fac un instal clean la Yosemite poate va fi mai bine in unele situati. Despre ios8 sunt multumit prb grave nu am avut doar chesti minore. Eu cred ca probleme pe OS sunt din cauza implemetarilor functiilor noi si nu destul testate. Sincer nu ma scos niciodata din sarite vre-un OS de la apple cu o face-au pe vremuri windows OS.

 • marius

  Daca nu fac ceva schimbari in bine legate de partea software cu care si-au castigat pozitia o vor lua in jos cat de curand(maxim ani)

 • marius

  Maxim 2 ani