NVIDIA Tegra X1 umileste chip-ul A8X in performante – CES 2015

NVIDIA Tegra X1 - CES 2015

  NVIDIA Tegra X1 este cel mai recent chip prezentat de catre NVIDIA in cadrul CES 2015, el fiind dedicat viitoarelor terminale Android. Succesorul NVIDIA Tegra K1 vine cu performante duble pentru producatorii de terminale mobile, iar partea cea mai interesanta este ca el ofera un spor major de performante fata de chip-ul A8X al iPad Air 2.

  NVIDIA Tegra X1 are la baza un procesor ARM cu 8 nuclee ce foloseste arhitectura de 64 de biti, 4GB RAM, plus o placa grafica Maxwell cu 256 de nuclee pentru a oferi performante ridicate. Desi chip-ul a fost conceput pentru a functiona pe tablete, el va fi utilizabil in smartphone-uri multumita unui sistem eficient de disipare a caldurii.

  Dupa cum puteti vedea si din imaginea de mai jos, NVIDIA Tegra X1 ofera performante duble fata de chip-ul A8X din iPad Air 2, o veste nu foarte buna pentru Apple. Desi tableta celor din Cupertino a fost cel mai rapid terminal mobil de pe glob, iata ca la CES 2015 a fost detronata de un chip care deocamdata inca nu este disponibil pe piata.

NVIDIA Tegra X1 vs A8X - CES 2015

NVIDIA Tegra X1 – regele performantelor pentru terminale mobile

  NVIDIA Tegra X1 este atat de puternic incat poate rula clipuri video la rezolutie 4K la 65 de FPS, niciunul dintre competitorii sai nefiind capabil sa o asemenea realizare. Cei de la NVIDIA au crescut numarul de nuclee al placii grafice de la 192 in Tegra K1 la 256 in Tegra X1, iar cresterea in performante este spectaculoasa.

  Desi NVIDIA Tegra X1 ofera o putere de procesare enorma pentru producatorii de terminale Android, ramane de vazut daca ei vor sti cum sa o foloseasca. NVIDIA a oferit in general chip-uri puternice, insa Android-ul a stiut intotdeauna cum sa le ingenuncheze, indiferent ce producator de terminale mobile si-a facut curajul de a le implementa.

  NVIDIA Tegra X1 se afla acum in productie si urmeaza sa fie lansat pe piata in cursul anului 2015.

  Nu uitati sa urmariti toate noutatile CES 2015 pe iDevice.ro!