Apple a brevetat iPhone-ul flexibil!

iPhone flexibil

  In cursul anului trecut compania Apple a trimis spre inregistrare ca si brevet de inventie o tehnologie pentru iPhone-uri flexibile. Aceasta tehnologie descria un proces prin care terminalele sale pot fi facute in totalitate flexibile, iar aici includem si o parte dintre componentele folosite pentru asamblarea lor, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus.

  In cursul acestei zile Oficiul pentru Brevete de inventie si marci din SUA a inregistrat acest brevet de inventie companiei Apple. Avand tehnologia protejata, compania Apple poate produce chiar si de maine iPhone-uri flexibile si mai jos va voi prezenta cateva dintre beneficiile pe care le au dispozitivele de acest gen in vizunea companiei americane.

iPhone-ul flexibil a fost brevetat de Apple

  Separat de carcasa flexibila, iPhone-urile prezentate de Apple in acest brevet au inclusiv ecrane OLED flexibile, dar si o baterie flexibila integrata. Mai mult decat atat, o parte din plaga logica si circuitele printate ale acesteia sunt prezentate ca fiind flexibile pentru a permite deformarea in anumite situatii in care componentele sunt supuse unui stres prin lovire.

…lexible electronic devices may include flex sensing components for sensing deformations of the electronic device. Deformations of the flexible device may provide user input to the electronic device. For example, twisting a flexible electronic device may change the operating mode of the device, may be interpreted by the device as a command to an electronic gaming system, may turn the device on or off, etc.

  Avand un iPhone flexibil, compania Apple se gandeste ca dispozitivele sale ar fi mai greu de distrus tocmai prin prismai acestei caracteristici. In brevetul sau ea sustine ca un iPhone flexibil are componente care se pot deforma in cazul unei scapari accidentale, iar rigiditatea scazuta ar impiedica distrugerea lor prin disiparea energiei rezultate la impact.

  Separat, Apple sustine ca iPhone-urile sale ar putea fi plasate mai usor in diverse locatii stramte sau ca ele ar putea fi utilizate pentru diverse jocuri, deci aplicatii exista pe masura ce ne gandim la ele. Din pacate e putin probabil sa vedem un asemenea produs prea curand pe piata, insa macar stim ca Apple are tehnologia necesara pentru a il face.

Articolul precedentCES 2015: Baby Glgl este biberonul inteligent pentru copilul tau
Articolul următorCES 2015: Kodak prezinta primul sau smartphone
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.