Prima Pagina Apple Apple a brevetat iPhone-ul flexibil!

Apple a brevetat iPhone-ul flexibil!

iPhone flexibil

  In cursul anului trecut compania Apple a trimis spre inregistrare ca si brevet de inventie o tehnologie pentru iPhone-uri flexibile. Aceasta tehnologie descria un proces prin care terminalele sale pot fi facute in totalitate flexibile, iar aici includem si o parte dintre componentele folosite pentru asamblarea lor, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus.

  In cursul acestei zile Oficiul pentru Brevete de inventie si marci din SUA a inregistrat acest brevet de inventie companiei Apple. Avand tehnologia protejata, compania Apple poate produce chiar si de maine iPhone-uri flexibile si mai jos va voi prezenta cateva dintre beneficiile pe care le au dispozitivele de acest gen in vizunea companiei americane.

iPhone-ul flexibil a fost brevetat de Apple

  Separat de carcasa flexibila, iPhone-urile prezentate de Apple in acest brevet au inclusiv ecrane OLED flexibile, dar si o baterie flexibila integrata. Mai mult decat atat, o parte din plaga logica si circuitele printate ale acesteia sunt prezentate ca fiind flexibile pentru a permite deformarea in anumite situatii in care componentele sunt supuse unui stres prin lovire.

…lexible electronic devices may include flex sensing components for sensing deformations of the electronic device. Deformations of the flexible device may provide user input to the electronic device. For example, twisting a flexible electronic device may change the operating mode of the device, may be interpreted by the device as a command to an electronic gaming system, may turn the device on or off, etc.

  Avand un iPhone flexibil, compania Apple se gandeste ca dispozitivele sale ar fi mai greu de distrus tocmai prin prismai acestei caracteristici. In brevetul sau ea sustine ca un iPhone flexibil are componente care se pot deforma in cazul unei scapari accidentale, iar rigiditatea scazuta ar impiedica distrugerea lor prin disiparea energiei rezultate la impact.

  Separat, Apple sustine ca iPhone-urile sale ar putea fi plasate mai usor in diverse locatii stramte sau ca ele ar putea fi utilizate pentru diverse jocuri, deci aplicatii exista pe masura ce ne gandim la ele. Din pacate e putin probabil sa vedem un asemenea produs prea curand pe piata, insa macar stim ca Apple are tehnologia necesara pentru a il face.

 • D.L. Andrei

  Imi place ca la sfarsitul articolului ne dezmagesti pe toti. :))”Din pacate…”

 • Ari

  Credeam ca l am vazut deja…

 • Costin

  Nu e iphone 6?

 • doe

  Apple nu are nici o tehnologie . Altii au tehnologia , eventual .
  Apple doar face schite pe hartie si primeste brevete pt niste lucruri care nu or sa existe vreodata .
  A desenat un telefon indoit , asta e tot .

 • danny

  Iarasi breveteaza cei de la Apple ceva ce altii sunt aproape sa realizeze practic. Si sa vezi dupa aia cum vom afla cu uimire ca de fapt Apple a inventat telefonul flexibil. Dar daca stau sa ma gandesc bine cred ca au dreptate, primul telefon “flexibil” a fost iPhone 6 Plus!

 • EuGeorge

  Toate companiile scot tot felul de tehnologii pe piata,Apple cere brevet pt un ecran flexibil desenat pe hartie. E penibil,sunt in stare companii chinezesti care au un buget de 100 de ori mai mic de Apple sa vina pe piata cu tehnologii de genul acesta,iar Apple vine pe piata cu ecran HD si poate poate D-zeu cu mila 2 gb ram.

 • I.Aexandru

  LG g Flex e de mult pe piata si tel ala chiar se indoaie ….nush ce tot vb voi acolo

 • Manto

  La InterBattery Convetion 2014 din Coreea de Sud, Samsung SDI a prezentat deja prima baterie cu adevarat flexibila. Se poate infasura in jurul incheieturii.
  Din pacate in Statele Unite se pot breveta astfel de inventii care sunt mai mult idei. In Europa trebuie sa descrii absolut tot mecanismul tehnic care face posibila indoirea. Cum se indoaie bateria, ecranul, placa de baza etc. E cam ciudat sa brevetezi un telefon care se poate indoi pe baza inventiilor altora

 • macheavel

  da e aparut de anul trecut iph 6… 😀