Foxconn ar putea produce ecrane OLED pentru iPhone si Apple Watch

Foxconn Logo

  Foxconn este principalul partener Apple care asambleaza terminalele iPhone comercializate in lumea intreaga, iar in curand el urmeaza sa isi diversifice atributiile. In cursul anului trecut s-a descoperit faptul ca Foxconn construieste o fabrica in China pentru a fabrica ecrane dedicate produselor Apple, compania investind nu mai putin de 2.6 miliarde de dolari in acest proiect.

  Conform unor informatii noi aparute recent, Foxconn si Innolux investesc impreuna la dezvoltarea fabricii, iar prin ea urmeaza sa produca ecrane OLED dedicate iPhone-urilor si Apple Watch. Desi compania Apple cumpara actualele ecrane pentru Apple Watch de la partenerul LG, cei dela Foxconn spera sa obtina contracte pentru furnizarea acestei componente si exista sanse mari sa o faca.

  Apple s-a ferit intotdeauna de ecranele AMOLED si implicit de cele OLED pentru iPhone-uri, insa poate cei de la Foxconn si Innolux o vor face sa isi schimbe opinia. Desigur ca inainte de asta este necesar ca Apple sa testeze acest tip de ecrane cu propriile terminale iPhone si pentru acest lucru este nevoie de timp, dar aici nu va fi o problema deoarece fabrica este departe de a fi finalizata.

  Conform informatiilor obtinute de catre publicatiile asiatice, noua fabrica va fi deschisa abia spre sfarsitul anului 2015, deci primele produse Apple care ar putea beneficia de componentele sale ar putea fi Apple Watch 2 si iPhone 7. Presupunem aici ca Apple va dori sa cumpere ecrane OLED pentru acest tip de produse daca ele vor acoperi nevoile sale la momentul respectiv.