Nokia N1 – prima tableta Nokia cu Android ce are performante mai bune decat ale iPad Mini 3

Nokia N1 iPad Mini 3
Nokia N1 este prima tableta cu brand Nokia care ruleaza sistemul de operare Android, ea fiind lansata recent in China pentru toti cei interesati sa o cumpere. Desi unii s-ar fi asteptat ca produsul sa nu aiba performante extraordinare, ei bine primele teste facute pentru tableta demonstreaza faptul ca ea este mai performanta decat iPad Mini 3 si alte tablete concurente.

  Desigur ca iPad Mini 3 are un chip A7 vechi de peste un an de zile si un Retina Display care ii reduce serios performantele, dar acest lucru conteaza mai putin in momentul de fata. Nokia N1 depaseste iPad Mini 3 atat in testele facute pentru procesor, cat si in testele facute pentru placa grafica, deci vorbim despre un produs care ar trebui sa fie in atentia tuturor celor interesati de o tableta.

  Nokia N1 este echipata cu un ecran de 7.9 inch cu rezolutie 2048 x 1536 pixeli, exact precum iPad Mini 3, insa diferenta in performante este colosala si pune tableta Apple la colt. Daca va intrebati ce anume genereaza aceasta diferenta, ei bine procesorul Intel Atom Z3580 de 64 biti quad-core tactat la 2.3 GHz, 2 GB RAM si placa grafica PowerVR G6430 sunt la baza sa.

  Ca sa fiu sincer, sunt uimit ca produsul Nokia este atat de performant, insa e bine ca Apple sa aiba parte de concurenta din toate punctele de vedere, altfel evita sa mai devina inovativa.

2 COMENTARII