Procesoarele de 64 biti genereaza probleme majore pentru terminalele Android

Android 64 bit

  Apple a lansat in 2013 primul smartphone cu procesor de 64 biti, iPhone 5S, 2014 aducand inca doua smartphone-uri cu procesoare ce beneficiaza de aceeasi arhitectura. Aproape un an si jumatate mai tarziu terminalele Android abia incep sa fie lansate cu procesoare ce beneficiaza de aceasta arhitectura, Intel si MediaTek fiind deocamdata singurii producatori care au unitati active pe piata.

  In urma lor ar fi trebuit sa vina cei de la Qualcomm cu seria Snapdragon 810, insa se pare ca ea are probleme majore de functionare. Problemele au fost raportate initial in decembrie si reiterate recent, ele fiind atat de grave incat se pare ca vor intarzia cu pana la 3 luni de zile lansarea anumitor varfuri de gama Samsung, LG sau chiar HTC.

Problems such as overheating at certain voltages and performance degradation caused by memory controller problems have been reported, and its clock rate, an index representing a processor’s performance, was estimated to be lower than its predecessor, the Snapdragon 805. An uncontrollable limitation of processing speed to prevent overheating has been pointed out. According to the mobile chipset benchmark Geekbench, the Snapdragon 810 had a serious ‘throttling’ problem that forcibly limits the graphic processing performance when it overheats.

  Se pare ca principalele probleme ale procesoarelor Snapdragon 810 ale Qualcomm sunt supraincalzirea si throttling-ul. Cea din urma problema apare la atingerea unor viteze mai mari de 1.3 Ghz, si se pare ca la baza ar fi controllerul de memorie utilizat de catre cei de la Qualcomm pentru produsele sale.

  Aceste probleme ale procesorului liminteaza nu doar performantele de proesare, ci si performantele placii grafice, cei de la Qualcomm fiind nevoiti sa regandeasca chip-ul. Din cauza problemelor, noul Snapdragon 810 ar avea performante mai slabe decat predecesorul sau Snapdragon 805, deci vorbim despre o problema majora.

For the Snapdragon 810, a flagship chip for use in high-end models, we believe the issues are related to the implementation of new 64-bit ARM cores (A57), which is causing overheating when accelerating above 1.2-1.4 GHz frequencies, which is a major limitation for a flagship phone.

  Avand in vedere existenta acestor probleme si faptul ca LG G Flex 2 este doar unul dintre smartphone-urile anuntate cu aceste procesoare, va fi interesant de vazut cum se va descurca Qualcomm in a isi linisti clientii.

2 COMENTARII

  1. Dap, cam delicata treaba.desi au negat atunci in decembrie cam repejor qualcom cum ca ar fi problemele chiar atat de grave si apoi ca defapt le-au rezolvat si nu va fi nici o intarziere pt snapdragon 810 posibil ca realitatea sa fi fost alta.cred ca producatorii mari Sony,Htc,Samasung au fost nevoiti sa intarzie premeditat lansarea unor produse si de la CES2015 sa le lase pt MWC pt a fi siguri si pt a avea timp totusi qualcom sa scoata procesoare viabile si 100% sigure si in cantitati f mari .
    Lg probabil a riscat ,Flex fiind si oarecum un produs mai aparte si de nisa ,care se vinde in numar relativ mic .Ca supozitie ma gandesc ca probabil qualcom au reusit deja sa realizeze vreun stoc mai mic de unitati care sa fie cum trebuie si sa vedem daca LG vor fi nevoiti sa faca ceva gen recall pt anumite Flex-uri sau vor fi nevoiti sa schimbe pe garantie multe din ele,ramane de vazut cum va fi situatia !