Prima Pagina aplicatii Apple restrictioneaza posibilitatea de a cere returnarea banilor pe aplicatii

Apple restrictioneaza posibilitatea de a cere returnarea banilor pe aplicatii

Apple confirmare returnare bani aplicatii

  Anul trecut Apple a anuntat ca va returna in 14 zile banii utilizatorilor care au cumparat o aplicatie dar nu sunt multumiti de functionalitatea sa, compania conformandu-se legislatiei europene. Saptamana trecuta s-a demonstrat ca noua politica Apple lasa loc de abuzuri, utilizatorii putand descarca gratuit aplicatii din App Store prin cumparare si cererea returnarii banilor.

  Pentru a impiedica abuzurile noii sale politici, compania Apple a introdus o alerta care le spune utilizatorilor ca nu mai pot cere returnarea banilor daca descarca aplicatia dupa cumparare. Practic in momentul in care utilizatorul compara aplicatia fara a o descarca el poate cere returnarea banilor cheltuiti, insa daca descarca aplicatia dupa cumparare in 14 zile, nu va mai putea cere returnarea banilor.

I acknowledge that if I download this app within fourteen days of tapping ‘Buy”, I will no longer be eligible to cancel this purchase.

Apple impiedica descarcarea gratuita de aplicatii platite din App Store

  Mesajul de mai sus a fost primit de catre un utilizator care a cumparat aplicatii de cateva zeci de lire si a cerut returnarea banilor pentru o buna parte dintre ele, primind banii inapoi. Vazand ca utilizatorul abuzeaza de sistem, compania Apple a inceput sa ii afiseze mesajul din imaginea de mai sus anuntandu-l ca daca a cumparat o aplicatie si o descarca, nu va mai primi banii inapoi.

  Apple mentioneaza aceasta prevedere in noii sai termeni si conditii petnru utilizarea App Store, iar asta inseamna ca aplicatiile cumparate din App Store nu vor fi descarcate automat in terminale. In aceasta idee, un utilizator nu va putea sa isi dea seama daca aplicatia ii este potrivita sau nu decat din descriere, dar acelasi lucru il avea la dispozitie si in trecut, deci nu va avea vreun beneficiu.

Exception to the right of cancellation: You cannot cancel your order for the supply of digital content if the delivery has started upon your request and acknowledgement that you thereby lose your cancellation right.

  Avand in vedere ca procedura se aplica doar pentru cei care abuzeaza de sistem, este clar ca un utilizator care cere penru prima oara returnarea banilor, sau nu abuzeaza de sistem nu va vedea acest mesaj. Problema cu mesajul este ca el contravine legislatiei europene deoarece utilizatorul cumpara produsul dar nu are efectiv posibilitatea de a il testa pentru a vedea daca ii este de folos sau nu.

  Simpla descriere a unui produs poate fi inselatoare si in aceasta idee Apple ar putea fi chiar daca in judecata si amendata in diverse tari daca va continua sa impuna aceasta regula, dar ramane de vazut cine o va face.

 • iamsymplu

  Au renuntat si la a oferi o melodie gratuita/saptamana in AppStore US 🙁
  Pacat, facusem o colectie frumoasa din Free Song …

 • tom

  ce va obositi atat ? jailbreak : telefonu functioneaza de 3 ori mai rapid , in caz ca instalati doar ce e util fara activator etc.. folosesc springtomize , autofreeram, audio recorder, nomotion, protube, quickdo,smart 3g + lte, speak notification,watusi, wifi booster. bridge ,app cake, si cu astea ai o libertate totala :)) descarci muzica , filme, carti, aplicatii TOTUL GRATUIT :))) e de cel putin 3 ori mai rapid am probat . nu am cumparat in viata mea nici o aplicatie :)) cand o sa pot cumpara usor ca la magazin atunci o sa cumpar. am alergie la banci la carduri in general la sclavagism :))

 • unu

  @ Tom, pariez ca arati cu degetul la “saracii” aia cu Android, care nu au bani de aplicatii, corect? Pariez ca te simti bogat ca ai un iPhone, nu? Tu nu crezi ca dezvoltatorii ar trebui sa primeasca o compensatie pentru munca lor? Chiar atat de scumpe sunt aplicatiile de 1-3 euro pentru unul ca tine? Macar nu te mai lauda cu “performanta” ta…

 • Lucian

  Totul ar trebui sa fie FREE. TOTUL in lumea aceasta. One race…

 • bogdan

  Sa vedem asta cand o sa faci tu programe Luciane. Sa-ti mai auzim glasciorul atunci …

 • tom

  am spus ca as plati daca metoda de plata ar fi mai simpla gen cumperi un card cu credit fara folosirea datelor personale . si domnule dobitoc daca ar fi totul gratuit cum spune lucian ar fi perfect pentru ca lumea ar continua exact ca in prezent : ofera gratuit pentru ca primeste gratuit. asa ca iti poti lua lacomia cu tine in groapa :))