Google Translate va traduce conversatii in timp real pe terminalele mobile

Google Translate traduceri voce in timp real

  Google Translate este sistemul Google care permite traducerea oricaror cuvinte intr-o multitudine de limbi de pe glob, el nefiind deocamdata capabil sa traduca in timp real conversatii. Avand in vedere ca Microsoft a rezolvat aceasta problema anul trecut prin Skype Translator, cei de la Google incearca sa o rezolve in 2015, asa ca vor lansa un sistem de traducere a conversatiilor in timp real pe terminale mobile.

  Daca sistemul celor de la Skype traduce orice cuvinte si le recita pentru utilizatori, cei de la Google vor traduce toate cuvintele in texte si le vor afisa pe ecranele terminalelor noastre mobile. Noul sistem urmeaza sa fie initial disponibil pentru utilizatorii de terminale Android, cei de la Google urmand a implementa totul si in iOS undeva in viitorul nu foarte indepartat.

Google will soon announce updates to its translation app for phones. Google Translate now offers written translation of 90 languages and the ability to hear spoken translations of a few popular languages. In the update, the app will automatically recognize if someone is speaking a popular language and automatically turn it into written text.

  Separat de aceasta functionalitate, cei de la Google urmeaza sa ne ofere optiunea de a traduce in timp real orice fel de texte afisate pe obiecte aflate in fata noastra in lumea reala. In baza unei functionalitati similare celei oferite de catre aplicatia Word Lens, cei de la Google ne vor permite sa indreptam camera terminalelor catre orice fel de semn necunoscut, textul sau fiind tradus direct in dispozitive.

  Toate aceste modificari vor fi disponibile pentru posesorii de iDevice-uri si terminale Android undeva in cursul acestui an, cei de la Google incercand sa-si ajunga din urma competitorii. Google Translate este unul dintre cele mai folosite sisteme de traducere de texte de pe glob, traducerile sale fiind cat se poate de exacte, asa ca sistemul pentru terminale mobile va fi extrem de util.