Android 5.0 Lollipop vine fara o functie importanta

Android 5.0 Lollipop silent mode

  Android 5.0 Lollipop este prezentat de catre Google drept cea mai importanta versiune a sistemului de operare Android, ea aduca o multitudine de schimbari benefice si functii utile. Printre toate aceste schimbari importante se regaseste totusi si una care a nemultumit foarte multi utilizatori, sistemul de operare venind fara un silent mode, mod silentios, adica optiunea de a opri complet sunetele si vibratiile.

  Android 5.0 Lollipop permite inchiderea sunetelor dar nu si a vibratiilor fara o munca destul de complexa si utilizatorii nu sunt multumiti de aceasta schimbare facuta de catre Google. Desi compania ofera posibilitatea de a administra modul in care sunt primite notificarile si cum reactioneaza terminalele cand ele apar, din pacate nu exista un buton Mute precum la iPhone si nu exista optiunea de a dezactiva global vibratiile.

  Avand in vedere ca vechile versiuni ale sistemului de operare Android contin acest buton pentru silent mode, disparitia sa din Android 5.0 Lollipop este surprinzatoare pentru multi. Fara a avea o explicatie oficiala din partea celor de la Google, utilizatorii dau vina pe o intentie a companiei de a elimina complet aceasta functionalitate din terminale, insa fara vreo logica inteleasa de cineva.

  Avand in vedere ca numerosi utilizatori sunt nemultumiti de disparitia acestei functionalitati, exista posibilitatea ca sistemul silent mode al Android 5.0 Lollipop sa revina intr-o versiune ulterioara a sistemului de operare.