Facebook afiseaza alerte pentru persoane disparute

Facebook alerta persoane disparute

  Facebook a anuntat in cursul acestei zile implementarea unei functii extrem de importante in aplicatiile sale si in versiunea web a website-ului sau, compania afisand acum mesaje pentru asa-numitele AMBER Alerts. Aceste AMBER Alerts sunt alerte pentru copii disparuti in SUA si sunt afisate in parteneriat cu o agentie federala americana care stabileste existenta acestor cazuri.

  Avand in vedere importanta acestui tip de mesaje, compania Facebook va afisa in timeline-urile utilizatorilor toate informatiile care ii sunt puse la dispozitie in legatura cu un caz de disparitie a unui copil. De la o poza a copilului si pana la diverse informatii privind aspectul fizic, varsta sau ultima locatie in care a fost vazut, alerta va ajuta utilizatorii sa identifice un copil disparut, daca este cazul.

When local or state police determine that a case qualifies for an AMBER Alert, the alert is issued by the National Center for Missing and Exploited Children and distributed through the Facebook system with any available information, including a photograph of the missing child, a license plate number, the name and description of the child and suspected abductor.

  Alertele de acest gen vor fi afisate doar utilizatorilor care locuiesc in zona in care s-a raportat disparitia, sau se afla in respectiva zona, deci nu toata lumea le va vedea. Mai mult decat atat, spre deosebire de sistemul similar implementat in iOS 8, utilizatorii n uvor primi si notificari pentru aceste alerte, ci vor vedea mesajele in timeline-ul aplicatiei Facebook.

  Deocamdata sistemul este pus in functiune doar in SUA, unde exista infrastructura necesara pentru a aduce aceste cazuri rapid in atentia populatiei, dar el probabil va fi extins si in alte tari daca va exista interes din partea guvernelor.

1 COMENTARIU