Facebook incepe sa emita avertizari utilizatorilor, iata de ce

Incepand din luna decembrie a anului trecut compania Facebook a inceput sa publice avertismente pentru clipurile video si pozele incarcate pe reteaua sa de socializare pentru a preveni utilizatorii in legatura cu anumit continut nepotrivit.

Facebook clipuri video continut obscen

  Compania Facebook a inceput sa afiseze recent avertismente pentru clipurile video publicate pe propria retea de socializare, ele fiind vizibile in timeline in locul clipurilor video incarcate. Avertizarile sunt facute de catre cei de la Facebook deoarece respectivul continut video ar putea fi socant, ofensator si ar putea supara utilizatorii care l-ar vizualiza.

  Avand in vedere ca Facebook ruleaza automat clipurile video din timeline in momentul vizualizarii, avertismentele acestea vor opri incarcarea automata a lor cand va sunt afisate in timeline. Masura luata de catre cei de la Facebook are rolul de a proteja utilizatorii, in special cei de varste fragede, pe reteaua sa fiind incarcate o multitudine de tipuri de clipuri video mai mult sau mai putin potrivite.

  Acest avertisment este afisat inclusiv in cazul pozelor care intra in aceeasi categorie, deci daca il veti vedea vreodata, veti sti ca acel material nu este potrivit. Alertele sunt vizibile doar pentru persoanele care s-au identificat pe reteaua de socializare ca fiind minore, deci cei care nu si-au declarat varsta, sau au declarat o varsta falsa nu le vor vedea.

  Masura a fost luata de catre cei de la Facebook inca din luna decembrie a acestui an si a fost propagata pe intregul glob pentru a proteja utilizatorii din intreaga lume. Facebook a fost intens criticata din cauza clipurilor video nepotrivite incarcate automat in timeline-urile utilizatorilor, iar aceasta masura este cat se poate de binevenita intr-o perioada in care internetul este plin de continut nepotrivit.