Prima Pagina Facebook Facebook incepe sa emita avertizari utilizatorilor, iata de ce

Facebook incepe sa emita avertizari utilizatorilor, iata de ce

Incepand din luna decembrie a anului trecut compania Facebook a inceput sa publice avertismente pentru clipurile video si pozele incarcate pe reteaua sa de socializare pentru a preveni utilizatorii in legatura cu anumit continut nepotrivit.

Facebook clipuri video continut obscen

  Compania Facebook a inceput sa afiseze recent avertismente pentru clipurile video publicate pe propria retea de socializare, ele fiind vizibile in timeline in locul clipurilor video incarcate. Avertizarile sunt facute de catre cei de la Facebook deoarece respectivul continut video ar putea fi socant, ofensator si ar putea supara utilizatorii care l-ar vizualiza.

  Avand in vedere ca Facebook ruleaza automat clipurile video din timeline in momentul vizualizarii, avertismentele acestea vor opri incarcarea automata a lor cand va sunt afisate in timeline. Masura luata de catre cei de la Facebook are rolul de a proteja utilizatorii, in special cei de varste fragede, pe reteaua sa fiind incarcate o multitudine de tipuri de clipuri video mai mult sau mai putin potrivite.

  Acest avertisment este afisat inclusiv in cazul pozelor care intra in aceeasi categorie, deci daca il veti vedea vreodata, veti sti ca acel material nu este potrivit. Alertele sunt vizibile doar pentru persoanele care s-au identificat pe reteaua de socializare ca fiind minore, deci cei care nu si-au declarat varsta, sau au declarat o varsta falsa nu le vor vedea.

  Masura a fost luata de catre cei de la Facebook inca din luna decembrie a acestui an si a fost propagata pe intregul glob pentru a proteja utilizatorii din intreaga lume. Facebook a fost intens criticata din cauza clipurilor video nepotrivite incarcate automat in timeline-urile utilizatorilor, iar aceasta masura este cat se poate de binevenita intr-o perioada in care internetul este plin de continut nepotrivit.

 • haha

  Nu e mai simplu sa faci ca cei de sub 18 ani sa nu vada anumit continut ? Adica lor sa nu le apara deloc, iar pe restul sa ii lase sa decida daca vor sa vada, afisand avertismentul

 • Alexx

  De parca e asa greu ca unii sa își schimbe data de naștere astfel încât sa aibă o vârsta de peste 18 ani.

 • Tavi

  Aveam 15 ani si imi făceam conturi pe diverse site-uri wap-uri chat-uri in care vârsta minima era 18…si puneam anul ’89 astfel încât sa am 18 ani si gata!! Ma puteam înregistra..oare e greu sa faca asta si copii de azi?

 • haha

  Si asta e drept. De aceea poti implementa un parental control, iar parintii carora le pasa de prunci, sa le verifice regulat conturile; sa le poata pune de exemplu data nasterii corecta, iar acestia sa nu poata sa o modifice; sa poata decide ce fel de continut pot sa vada copiii lor si asa mai departe. Nu spun ca e usor de implementat, dar daca vrei sa eviti sa nu vada niste chestii, nu rezolvi nimic cu un avertisment, zic eu. Cand esti mic si extrem de curios, nu te sperie un avertisment de ala. Nu te face sa dai inapoi si vei da play