Valoarea actiunilor GoPro scade dupa inregistrarea unui brevet Apple pentru o camera sport

GoPro cota de piata scadere

  Dimineata v-am spus ca un nou brevet de inventie i-a fost inregistrat companiei Apple, acesta descriind o camera sport pe care cei din Cupertino o pot produce pentru posesorii de iDevice-uri si nu numai. Camera sport are o functionalitate extrem de similara cu cea oferita de catre camerele binecunoscutului producator GoPro, iar in fata acestei informatii pietele de pe glob au reactionat impotriva celor de la GoPro.

  In imaginea de mai sus puteti vedea evolutia pretului actiunilor GoPro, acestea scazand cu 15% in urma aflarii stirii privind inregistrarea brevetului de inventie Apple, ele avand apoi pare de o usoara crestere. Desi Apple nu si-a anuntat in vreun moment intentia de a produce vreo camera sport similara GoPro, insa asta nu i-a oprit pe investitori sa-si vanda actiunile detinute la compania americana.

  Scaderea pretului actiunilor a fost atat de mare incat la un moment dat una dintre alertele de siguranta ale NASDAQ a fost activata, insa lucrurile s-au stabilizat usor in orele urmatoare. In ciuda faptului ca pentru Apple a fost inregistrat un asemenea brevet de inventie, e putin probabil sa vedem o camera similara GoPro lansata prea curand de catre cei din Cupertino.