iBooks genereaza 1 milion de clienti noi saptamanal

Apple iBooks inregistreaza 1 milion de utilizatori lunar multumita implementarii ca aplicatie nativa a iOS 8.

Apple director iBooks

  iBooks este o aplicatie Apple care ofera acces la iBookstore, magazinul prin intermediul caruia sunt vandute carti, reviste si multe altele catre posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch. Aplicatia iBooks este preinstalata in iOS 8 si decizia de a oferi nativ aceasta aplicatie in sistemul de operare a generat o crestere serioasa a numarului de utilizatori.

  Conform directorului Apple pentru iBooks, 1 milion de utilizatori noi sunt inregistrati saptamanal in sistemul iBooks din momentul inregistrarii iOS 8, majoritatea descarcand continut gratuit. Directorul Apple a specificat in cadrul unei conferinte recente ca principala motivatie a Apple este de a transforma acesti utilizatori “gratuiti” in utilizatori care cumpara carti si alt continut digital din iBookstore.

  Separat de preinstalarea iBooks in iOS 8, directorul Apple, Keith Moerer, sustine ca sistemul Family Sharing aducandu-si deasemenea aportul in evolutia sistemului. Prin intermediul Family sharing o familie poate cumpara continut digital care poate fi partajat la maxim 6 persoane, acest lucru motivand cumpararea de carti sau reviste care sunt citite in familie.

  In ciuda cresterii in ceea ce priveste numarul de utilizatori, vanzarile inregistrate prin iBooks nu au crescut direct proportional cu utilizatorii, cei de la Apple neavand asteptari mari din acest punct de vedere. Chiar si asa, Apple intentioneaza sa se axeze pe noi metode de a isi promova magazinul online pentru a creste vanzarile, iar probabil in curand le vom intalni.