Unul dintre partenerii Apple ce produce unele chip-uri pentru iDevice-uri raporteaza profit record

TSMC profit

  Pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus compania a contractat noi parteneri in vederea fabricarii chip-urilor dedicate acestor terminale, ea avand nevoie de un numar impresionant de componente pentru ele. TSMC este unul dintre acesti parteneri, iar pentru Q4 2014 compania taiwaneza a inregistrat o crestere de 80% a profitului multumita comenzilor plasate de catre cei de la Apple.

  Conform zvonurilor aparute in ultimele luni, Apple a comandat 60% din productia de chip-uri A8 de la TSMC, iar acest lucru a oferit taiwanezilor profit record pentru un trimestru de final de an. In general cam toti partenerii Apple inregistreaza profit foarte mare in baza contractelor incheiate cu compania americana, dar majoritatea incasarilor mari se fac in preajma sarbatorilor de iarna cand se vand multe iDevice-uri.

TSMC, the world’s largest contract chip maker by revenue, said Thursday that net profit for the three months ended Dec. 31 was 79.99 billion New Taiwan dollars (US$2.51 billion), up from NT$44.81 billion a year earlier.

  TSMC este in momentul de fata cel mai mare producator de chip-uri pentru produse electronice, iar asta in baza incasarilor pe care le-a avut, in Q4 2014, acestea totalizand 2.51 miliarde de dolari. TSMC produce actualele chip-uri A8 folosind un proces de fabricatie de 20nm, ajutand Apple sa economiseasca energia iDevice-urilor si sa le ofere performante ridicate.

  Pentru viitor TSMC va produce toate chip-urile A9X dedicate tabletei iPad care va fi lansate anul acesta, dar ar putea fi implicata si in productia de chip-uri A10 pentru iPhone 7 sau chip-uri S2 pentru Apple Watch.