Apple va deschide 5 noi magazine in China pana in februarie

Ahrendts China
Apple investeste masiv in China, tara care ii genereaza o buna parte dintre incasarile din ultima perioada si in aceasta idee se pregateste sa deschida 5 noi magazine in tara pana la sfarsitul lunii februarie. Apple a promis anul trecut ca isi va extinde prezenta in China de la 15 la 40 de magazine in doi ani de zile si incepe 2015 in forta cu deschiderea de noi magazine in locatii strategic importante.

  Angela Ahrendts, SVP-ul care conduce divizia de retail a companiei Apple, a promis ca pana la Noul an Chinezesc Apple va deschide 5 noi magazine, iar acest lucru se va infaptui ca parte a planului de extindere in China. Prima locatie a fost deja deschisa weekend-ul trecut in Zhengzhou, capitala provinciei Henan, urmatoarea urmand a fi deschisa in Hangzhou China, cele doua orase avand o populatie totala de 11.4 milioane de locuitori.

  Desi compania Apple nu a detaliat locatiile celorlalte trei magazine, oferte de angajare publicate de catre compania americana anunta deschiderea de magazine in : Anhui, Guizhou, Hebei, Inner Mongolia, Shandong, Shanxi si Tianjin. Apple si-a crescut numarul de angajati din China cu 75% in ultimii doi ani, ajungand acum la 3700 de angajati in tara pentru toate magazinele sale fizice si online.

  China este o tara extrem de importanta pentru Apple prin prisma veniturilor importante generate pentru companie, ea reprezentand in mod constant intre 10% si 15% din incasarile Apple pentru fiecare trimestru fiscal.