Samsung negociaza cumpararea Blackberry pentru 7.5 miliarde de dolari

Samsung este interesata sa cumpere Blackberry pentru 7.5 miliarde de dolari pentru a obtine acces la vastul sau portofoliu de brevete de inventie.

Samsung Blackberry

  Samsung, cel mai mare producator de terminale mobile de pe glob este angajat in momentul de fata in discutii pentru achizitionarea companiei canadiene Blackberry pentru suma de 7.5 miliarde de dolari. Compania coreeana a contactat reprezentantii Blackberry pentru a discuta o posibila achizitie a companiei, insa cei din Canada neaga cu vehementa acest lucru, asa cum este si normal intr-o situatie de acest gen.

  Conform unei celebre publicatii, manageri ai Samsung si Blackberry s-au intalnit saptamana trecuta in Canada pentru a discuta o posibila preluare a companiei, coreenii fiind interesati in principal de portofoliul de brevete al Blackberry. Samsung a incheiat recent un parteneriat cu Blackberry pentru serviciul Knox menit sa securizeze datele utilizatorilor, insa de aici si pana la o achizitie este cale lunga.

BlackBerry Limited (NASDAQ:BBRY)(TSX:BB) (“BlackBerry”) is aware of certain press reports published today with respect to a possible offer by Samsung to purchase BlackBerry. BlackBerry has not engaged in discussions with Samsung with respect to any possible offer to purchase BlackBerry. BlackBerry’s policy is not to comment on rumors or speculation, and accordingly it does not intend to comment further.

  Dupa cum era de asteptat, valoarea actiunilor companiei Blackberry a crescut cu 21% dupa publicarea informatiilor privind intentiile Samsung de a o cumpara, asa ca este normal ca ei sa nege totul. Nu ar fi greu de crezut ca Samsung ar fi interesata sa cumpere Blackberry, mai ales ca informatii de acest gen au aparut si in anii trecut, dar nu au avut vreo finalitate clara.

  Samsung se afla intr-o situatie extrem de delicata in momentul de fata, vanzarile sale de smartphone-uri si tablete scazand simtitor in ultimii ani impreuna cu incasarile si profitul. Achizitionarea Blackberry si implementarea tehnologiilor sale in propriile produse ar creste increderea in companie si ar ajuta la o crestere a vanzarilor, mai ales in domeniul business, dar ramane de vazut daca se va ajunge intr-un final la un acord.