Google cumpara Softcard pentru a concura cu Apple Pay (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=nNXc-fvIItw

  Apple Pay este primul sistem de plati mobile lansat de catre compania Apple si el se bucura de un succes enorm in SUA, facand platile mobile usor de realizat folosind un terminal mobil. Sofcard a fost fondata in anul 2010 de catre operatorii de telefonie mobila AT&T, Verizon si T-Mobile ca o solutie de plati mobile in SUA sub denumirea Isis(care a fost schimbata din motive lesne de inteles), insa nu s-a bucurat de succesul preconizat.

  Cei trei operatori ar fi investit sute de milioane de dolari in dezvoltarea sistemului din spatele Softcard, insa acum compania ar putea fi cumparata de catre Google pentru numai 100 de milioane de dolari. Softcard a concediat recent 60 dintre angajatii sai intr-o tentativa de a isi reduce cheltuielile, astfel ca o preluare de catre Google nu este chiar atat de greu de imaginat in momentul de fata.

  Softcard a creat in SUA o baza de 200.000 de comercianti care permit efectuarea de plati mobile prin NFC folosind sistemul lor, iar acesta este un inceput bun pentru Google in ideea de a concura cu Apple Pay. Sistemul este implementat la cei mai mari retaileri si este disponibil pentru utilizare pe Android sau Windows Phone, insa desigur nu si pe platforma iOS a companiei Apple, deoarece terminalele noastre nu au NFC incorporat.

  Cheltuind aproximativ 15 milioane de dolari pe zi, Softcard nu s-a dovedit a fi profitabila, astfel ca Google va trebui, cel mai probabil, sa o restructureze in ideea de a ii putea sustine activitatea. Softcard ii va permite companiei Google sa acceseze un segment de piata in care nu are o prezenta chiar atat de buna si ii va permite sa concureze cu Apple Pay mult mai eficient decat in trecut.

  Apple Pay s-a dovedit a fi un sistem extrem de eficient, probabil profitabil, iar Google are nevoie de unul similar pentru a putea oferi utilizatorilor de terminale Android motive sa nu paraseasca platforma.

4 COMENTARII