Iata cat costa mentinerea unui incarcator permanent in priza

iPhone incarcare perete

  Smartphone-urile noastre necesita incarcare aproape zilnica daca nu au ecrane mai mari de 5 inch si baterii de aproape 3000 mAh, ar asta ar putea presupune mentinerea unui incarcator permanent conectat la priza. Daca v-ati intrebat vreidata cat ar putea costa aceasta conexiune permanenta cu o sursa de electricitate, ei bine astazi aflati.

  Presupunand ca nu aveti tot timpul un consumator de energie conectat la incarcator, costul anual al curentului electric consumat de catre el este aproximativ egal cu cel al unei incarcari. Informatia vine de la un profesor al Cambridge numit David MacKay, el sustinand, dupa cum era si logic, ca un incarcator conectat permanent consuma extrem de putina energie.

Obsessively switching off the phone charger is like bailing the Titanic with a teaspoon. Do switch it off, but please be aware how tiny a gesture it is.

  Un studiu facut in anul 2012 dezvaluie faptul ca energia consumata de incarcarea unui smartphone creste de 10 ori fata de cea consumata de un incarcator ramas singur in priza. Conform acelor date, un incarcator conectat singur la priza consuma 0.26W/h, deci per total vorbim despre un consumator aproape inexistent.

  Desi nu veti cheltui multi bani cu un incarcator mentinut permanent in priza, in cazul incarcatoarelor contrafacute ar putea aparea mari probleme in timp. Mai exact, ar putea fi vorba despre scurt-circuite in caz de supra-tensiune sau poate chiar electrocutarea utilizatorilor, asa cum s-a intamplat in multe cazuri cu posesori de iPhone-uri, iar in cele mai bune situatii incarcatoarele vor inceta pur si simplu sa mai functioneze dupa prea multe ore in priza.