Apple cumpara compania Semetric pentru a relansa Beats Music

Semetric

  Apple achizitioneaza zeci de companii mari sau mici in fiecare an, iar astazi aflam despre cea mai recenta achizitie a celor din Cupertino, o companie numita Semetric facand acum parte din Apple. Semetric este o companie specializata pe analizarea informatiilor analitice privind popularitatea artistilor si a muzicii acestora pe internet, totul facand aparent parte dintr-o tentativa a Apple de a relansa serviciul Beats Music.

  Semetric detine o platforma numita Musicmetrics, aceasta analizand mentiunile artistilor si melodiilor pe retelele sociale, date despre persoanele la care ajung informatiile privitoare la ele, date despre vanzari si date despre descarcari, chiar si pe torrente. Folosind aceste informatii compania Apple poate avea parte de o privire de ansamblu asupra modului in care sunt vazuti artistii pe internet, acest lucru ajutand-o sa aleaga cei mai buni artisti pentru Beats Music.

Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plan.

  Apple nu a dorit sa ofere detalii despre achizitie, insa Apple rareori comenteaza despre companiile achizitionate si despre modul in care le va integra in cadrul sau. Beats Music avea 250.000 de abonati in momentul cumpararii de catre compania Apple, insa serviciul avea nevoie de un brand mare in spate pentru a deveni cu adevarat popular, iar acum Apple cauta metodele cele mai bune de a aduce serviciul in atentia lumii intregi.