Cota de piata a Apple creste simtitor in Asia multumita iPhone 6 si iPhone 6 Plus

iPhone 6 Apple

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost lansate in septembrie in Asia si conform celor mai recente date ele au ajutat Apple sa isi creasca simtitor cota de piata in aceasta parte a globului. Japonia, China si Coreea de Sud sunt tarile in care a fost inregistrata cea mai mare crestere, in ultima dintre ele iOS-ul avand o cota de piata de 33%.

  Desi Samsung este lider de piata in Coreea de Sud cu 46%, cota companiei a scazut de la 60% la inceputul toamnei trecute, majoritatea cotei pierdute fiind preluata de Apple. In Japonia cota de piata a Apple a crescut la 51% in luna noiembrie, ea fiind urmata de catre Sony cu 17%, diferenta dintre cele doua companii fiind enorma.

No foreign brand has gone beyond the 20% market share mark in the history of Korea’s smartphone industry,” said Tom Kang, research director for mobile devices at Counterpoint. “It has always been dominated by the global smartphone leader, Samsung. But iPhone 6 and 6 Plus have made a difference here, denting the competition’s phablet sales.

In China cota de piata a Apple a ramas la 12%, ea fiind in spatele celor de la Xiaomi care au o cota de piata de 18%, dar si a celor de la Lenovo care au o cota de piata de 13%. Practic pana in luna noiembrie cei de la Apple au reusit sa genereze o crestere substantiala a cotei de piata pentru iOS in piete cheie din Asia, iar aceasta crestere va continua inclusiv in luna decembrie pentru care inca nu avem date.

  Separat de aceste tari, in Vietnam sau Filipine iPhone 6 si iPhone 6 Plus au inregistrat o rata de adoptie de peste 35% in randul utilizatorilor, semn ca ele au avut un succes enorm. Daca adaugam la acestea si informatiile privind vanzarile din luna decembrie, atunci Apple ar putea deveni lider pe unele piete sau si-ar putea consolida pozitia pe altele, in special in China sau Coreea de Sud.