Samsung Galaxy S6 nu va avea procesoare Snapdragon, iata de ce

Qualcomm Snapdragon

  Samsung Galaxy S6 si alte terminale Android anuntate la CES 2015 urmau sa foloseasca procesoare Qualcomm Snapdragon 810 pe arhitectura de 64 de biti pentru a oferi performante ridicate. Din pacate cei de la Qualcomm au sesizat ca procesoarele lor au probleme in a sustine frecventele de lucru ridicate, astfel ca au fost nevoiti sa modifice structura componentei.

  In urma acestei modificari, compania Samsnung a luat decizia sa nu foloseasca procesoarele Snapdragon 810 in noile Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge, preferand sa utilizeze propriile procesoare Exynoss. Samsung nu a oferit detalii cu privire la decizia de a renunta la aceste procesoare dupa o prima runda de testare, insa este clar ca problemele lor de functionare au stat la baza deciziei.

(Reuters) – Samsung Electronics Co Ltd will not use Qualcomm Inc’s processors for the next version of the South Korean technology giant’s flagship Galaxy S smartphone, Bloomberg reported on Wednesday, citing unnamed sources. The report said Samsung, the world’s top smartphone maker, tested the new Qualcomm Snapdragon 810 chip and decided not to use it, without offering details. Samsung will use its own processors instead, the report said.

  Cei de la Qualcomm refuza sa comenteze decizia Samsung, insa vor fi nevoiti sa o faca dupa ce HTC, LG sau Sony vor anunta ca nu vor putea folosi noile procesoare. V-am spus acum doua saptamani ca procesoarele Qualcomm Snapdragon 810 au probleme cu supraincalzirea in timpul utilizarii, asa ca nu vor ajunge in varfurile de gama lansate la inceputul anului 2015.

  In aceasta idee, primele Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge vor avea procesoare octa-core produse de catre compania Samsung, ele fiind fabricate pe aceeasi arhitectura de 64 biti. Deocamdata nu se stie ce impact va avea aceasta schimbare asupra performantelor sau autonomiei, dar el probabil nu va fi chiar atat de mare precum se asteptau unii.