Touch ID si o caracteristica despre care probabil nu stiai nimic

Touch id amprenta invers

  Touch ID este un sistem de securizare al iPhone si iPad-urilor folosind amprentele degetelor noastre, el fiind lansat in 2013 de catre Apple si imbunatatit in 2014 prin software pentru a oferi o experienta de utilizare mai buna. Touch ID permite scanarea amprentelor degetelor noastre si utilizarea lor pentru a ne debloca terminalele, pentru a autoriza plati, pentru a accesa informatii din aplicatii si multe altele.

  Daca utilizati un iPhone sau o tableta iPad cu Touch ID de ceva vreme, atunci ati sesizat faptul ca puteti face citirea amprentei indiferent de orientarea in care plasat degetul pe senzorul cititorului. Mai exact, chiar daca plasat degetul cu “susul in jos” sau in orice alta orientare pe cititorul de amprente al Touch ID, acesta va citi imediat amprenta si va actiona in consecinta pentru deblocare, confirmarei plati, etc.

  Aceasta caracteristica nu este cunoscuta de multi oameni si este una extrem de importanta deoarece nu ne obliga sa ne scanam intotdeauna amprenta in pozitia in care am inregistrat-o. Tehnologia din spatele Touch ID-ului permite verificarea datelor privind amprentele indiferent de orientarea in care acestea sunt scanate, utilizatorul putandu-si debloca mai rapid si mai eficient terminalul in orice conditii.

  Din punctul meu de vedere, posibilitatea de a scana amprenta oricum si de a actiona functionalitatea iOS-ului in baza sa este o idee grozava si sper ca Apple sa nu renunte la ea in viitor. Voi ce parere aveti?

14 COMENTARII

  1. Observasem acest aspect inca de cand a aparut 5s-ul si am apreciat f mult aceasta calitate si caracaterisitica.Inca cititorul de amprente de la apple dupa parerea mea este cel mai eficient si cel mai bun de pe piata.

  2. Salut

    Am incercat,la Iphone, sa dezactivez 3g-ul si anume in sectiunea:Utilizare date celulare pentru: si aici dezactivezi pentru ce aplicatie nu vrei sa ai 3g.

    Vreau sa dezctivez 3g-ul pentru cydia dar nu ma lasa, se activeaza la loc imediat.

    Cum pot sa dezactivez definitiv?

    Multumesc!

  3. O sugestie aș avea… Pe acest blog nu folosiți deloc diacritice… Să înțeleg că este un așa mare efort? Totuși… până la urmă vorbim limba română… Zic eu…

  4. @Mihai: Noi vb iPhoneasca aici, nu avem timp de apăsat lung pe butoane!

    Chestia cu amprenta în orice poziție este foarte practica, o folosesc de la 5S încoace.

  5. Si sa stiti ca nu merge doar cu degetul cititorul de amprente.eu am reusit sa il deblochez si cu nasul:))..si nu glumesc.am testat si chiar merge(binenteles mai intai am inregistrat,mai greu decat cu degetul dar intr un final a mers)si daca nu ma credeti,incercati;)

  6. Merge (deși nu întotdeauna) chiar și cu “amprenta” cățelului sau a pisicii. Testat de mine și de mulți alții – vezi YouTube.

  7. @roastedwookie: Adevarat, am și un S5 și cel de pe Samsung e de toată jena, poți înregistra doar 3 amprente și trebuie sa tragi degetul perfect centrat, altfel nu-l vede și după 5 încercări greșite, te pune sa aștepți 30 sec, nu accepta nici măcar parola scrisa.