WhatsApp Messenger – Facebook testeaza afisarea de reclame in conversatii

WhatsApp messenger logo optim

  WhatsApp Messenger este cea mai utilizata aplicatie de mesagerie text de pe planeta cu peste jumatate de miliard de persoane care o acceseaza zilnic pentru a discuta cu prieteni sau diverse cunostinte. Ceea ce putini stiu este ca WhatsApp Messenger nu genereaza vreun profit pentru Facebook, iar de acest lucru intentioneaza sa se ocupe cei din cadrul companiei americane in perioada imediat urmatoare.

  Conform unor informatii aparute astazi, Facebook testeaza implementarea de reclame publicitare in interiorul conversatiilor facute de catre utilizatori prin intermediul aplicatiei WhatsApp Messenger. Deocamdata cei de la Facebook testeaza metode de a implementa aceste reclame fara a afecta experienta de utilizare, doar persoanele care testeaza aplicatia pentru companie vazandu-le deocamdata.

  Compania Facebook sustine ca nu va cere bani suplimentari pentru folosirea WhatsApp Messenger, dar ca plasarea de reclame publicitare in conversatii si interfata de chat ar putea fi o solutie pentru monetizare in viitor. Nimeni de la Facebook nu a dorit sa intre in detalii despre posibilele alte metode de monetizare luate in calcul, insa exista posibilitatea ca utilizatorii sa aiba optiunea de a ascunde reclamele publicitare cu in-app purchase-uri.

  In ciuda faptului ca Facebook testeaza aceste reclame publicitare, compania deocamdata nu stie daca le va implementa vreodata sau nu, asa ca aplicatia WhatsApp Messenger va ramane fara reclame momentan. Daca in viitor ele vor aparea sau nu, ramane de vazut, insa privind la modul in care monetizeaza Facebook propria retea de socializare, as spune ca mai devreme sau mai tarziu vom vedea cu siguranta reclame in WhatsApp Messenger.

17 COMENTARII

  1. @qAZAh: ia încearca tu sa stai fără update făcut mai mult timp și vezi ce se întâmplă…

    Alternativa bună și mai sigura ar fi Telegram, dar încă nu s-au învățat toți cu ea