App Store genereaza mai multi bani decat Hollywood

App Store este mai profitabil decat Hollywood.

App Store Hollywood

  App Store-ul companiei Apple este extrem de profitabil, atat de profitabil incat in cursul anului 2014 a depasit pentru prima oara incasarile generate de catre Hollywood si serviciile ce depind de acesta. In imaginea de mai sus puteti vedea comparatia veniturilor inregistrate de catre cinematografe si cele ale App Store, magazinul de aplicatii al companiei americane generand 14 miliarde de dolari fata de 10 miliarde cat a generat Hollywood.

  Practic avem o comparatie a vanzarilor de aplicatii cu vanzarile de muzica, show-uri TV, filme si inchirieri de filme, adica in marea majoritate continut facut de catre marile case de productie din SUA, care detin si unele case de discuri. In aceasta idee, analistul roman Horace Dediu sustine ca unii dezvoltatori de aplicatii ar putea incasa mai multi bani decat unii dintre cei mai populari actori ai filmelor lansate pe marile ecrane.

  Separat de incasari, App Store-ul a generat si mai multe locuri de munca decat casele de productie ale Hollywood, magazinul de aplicatii avand atribuite 627.000 de locuri de munca in SUA, fata de 374.000 atribuite Hollywood-ului. Desi in 2014 Apple a incasat aproape 14 miliarde de dolari, in prima saptamana a anului 2015 a incasat 500 de milioane de dolari din App Store, deci anul acesta se anunta o depasire a acelor cifre.

  App Store-ul este cel mai profitabil magazin de aplicatii de pe glob si avand in vedere evolutia sa din ultimul an, in 2015 ne putem astepta la mult mai multe de la el.