Apple creeaza butoane tactile pe carcasa iPad

Tableta iPad se transforma intr-o consola portabila multumita Apple.

iPad ps vita

  Daca nu sunteti multumiti de actualul mod de a controla o tableta iPad, in special in aplicatii sau jocuri, ei bine compania Apple stie ca exista loc de imbunatatire pentru sistemul de interactiune cu produsele sale. In aceasta idee, compania Apple a inventat un sistem care ar permite implementarea de senzori tactili in carcasele tabletelor iPad pentru a permite controlarea lor in jocuri si aplicatii fara a atinge ecranul.

  In imaginea de mai sus aveti prezentat sistemul si observati ca Apple isi imagineaza ca pe fiecare parte a carcasei poate monta o serie de senzori cu care am putea interactiona prin atingere sau apasare. Sistemul este similar cu cel al butoanelor tactile montate pe carcasele PS Vita si in cazul jocurilor ar putea oferi o experienta mult, mult mai buna decat cea actuala a tabletelor iPad.

  Apple intentioneaza sa monteze senzorii intr-o anumita ordine pentru a permite interactiunea cu ei fara a ne uita de fiecare data la carcasa, deci teoretic ei ar trebui sa fie pozitionati intr-un mod cat mai intuitiv. In aceasta idee, apasarea butoanelor ar trebui sa fie cat se poate de naturala, iar noi vom avea cu siguranta inclusiv un modul prin care am putea configura fiecare buton si actiune in parte.

  Acest brevet de inventie vine in completarea unuia aparut saptamana trecuta care descria un sistem prin care butonul Home al iPhone-urilor ar putea fi transformat intr-un joystick printr-o simpla apasare.