Prima Pagina Google Google va deveni operator de telefonie mobila

Google va deveni operator de telefonie mobila

Google Logo

  Google, unul dintre cei mai importanti competitori ai companiei Apple, sar urma sa devina operator de telefonie mobila in SUA. Inainte sa va ganditi ca Google va incepe sa-si creeze o retea GSM in SUA va spun ca Google va deveni un operator MVNO, adica un operator de telefonie mobila virtual.

  Practic Google va inchiria de la operatorii de telefonie mobila spatiu in retelele acestora si va vinde servicii GSM, de voce si internet, la preturi, probabil, mai mici decat cele ale operatorilor. Google ar fi incheiat deja contracte cu Sprint si T-Mobile in SUA pentru a-si lansa ofertele, deci practic are acoperire in majoritatea tarii in momentul de fata.

Sprint, of Overland Park, Kan., is the third-largest wireless carrier, while T-Mobile, of Bellevue, Wash., ranks fourth. Under separate agreements with each carrier, Google will resell service on the Sprint and T-Mobile networks, according to people familiar with the plans. Such wholesale agreements are common, essentially allowing sellers such as Google to pitch wireless service under their own brand names.

  Desi decizia poate parea ciudata, cei de la Google intra pe aceasta piata intr-o tentativa de a forta operatorii de telefonie mobila sa imbunatateasca vitezele de navigare pe internet, dar sa si reduca preturile. Deocamdata nu se stie cand ar intentiona Google sa lanseze reteaua in SUA sau ce preturi va cere pentru abonamente, insa probabil nu va dura mult pana cand vom afla detalii oficiale despre proiect.

  In anii trecuti s-a speculat intens ca Apple ar intentiona sa faca o miscare similara in SUA si sa devina operator MNVO, insa deocamdata nimic nu s-a materializat.

 • jesu

  Nu e stilul celor de la Apple sa vanda ceva la preturi mici – de obicei Apple isi prosteste clientii ca produsele lor merita preturile imense pe care le cer . Deci nici o sansa in telefonie , unde nimic nu mai este “magic” , “nemaipomenit” etc .

 • Ego

  @Zaone – MVNO* nu MNVO (Mobile Virtual Network Operator)

 • mateias

  Parac vad deja, apeluri gratis dar cu reclama inainte de a face conexiunea apelului, dupa 5 secunde si mesaju apasati tasta 1 pentru “skip ad” 🙂

 • geonyy

  @mateias Dacă ar fi după 5 secunde nu ar fi mare problema dar dacă ar fi după 2-3 minute atunci poate nu ar mai fi util apelul