Apple Watch are putere de procesare mai mare decat iPad 1

Apple Watch este mai puternic decat iPad.

Apple Watch putere procesare

  Aseara am aflat o serie de detalii noi in legatura cu Apple Watch-ul companiei Apple, printre ele regasindu-se si informatii cu privire la puterea de proesare a chip-ului S1 inclus in el. Conform informatiilor obtinute aseara, Apple Watch va avea un procesor similar celui A5 implementat de catre Apple in iPhone 4S, iPad Mini si nu numai.

  Mai exact, Apple Watch ar urma sa aiba un procesor dual-core si 512 MB RAM pentru a putea rula iOS SkiHill, versiunea de iOS conceputa de catre compania Apple pentru el. Pentru ca vorbim despre un iOS cu mult mai putine functii decat versiunea pentru iPhone sau iPad, Apple Watch este capabil sa afiseze imagini la 60 de cadre pe secunda.

Procesor dual-core si 512 MB RAM

  Desi majoritatea calculelor necesare rularii de aplicatii pe Apple Watch vor fi facute pe iPhone sau iPad-urile conectate la el printr-o aplicatie dedicata, iata ca smartwatch-ul are putere de procesare suficienta pentru a face totul singur. Desigur ca nu va face totul singur pentru ca autonomia bateriei este mult mai mica decat si-ar fi dorit compania Apple, asa ca hardware-ul va fi in mare parte neutilizat.

  Chiar si asa, este uimitor faptul ca Apple a putut implementa intr-un produs atat de mic un procesor si RAM capabile sa sustina o tableta iPad cu un ecran de rezolutie mult mai mare si o multitudine de alte functii. Daca Apple ar fi reusit sa ofere si o autonomie pe masura, ar fi surprins extrem de multa lume, insa din pacate acest lucru nu se va intampla in 2015.

  In concluzie, Apple Watch este un nou produs Apple cu multa putere de procesare disponibila, mai multa decat cea a altor smartwatch-uri disponibile pe piata.