Tim Cook ofera guvernului chinez posibilitatea de a verifica nivelul de securitate al produselor Apple

Tim Cook China

  In luna decembrie a anului trecut Tim Cook s-a intalnit cu Lu Wei, ministrul chinez pentru spatiul cibernetic, iar atunci si-ar fi dat acordul ca guvernul sa efectueze verificari ale securitatii produselor Apple. Oferta a fost facuta dupa luni de zile de criticare a produselor Apple pentru securitatea slaba oferita pentru date, o televiziune locala numind in 2014 iPhone-ul drept o problema de securitate nationala.

  iPhone-urile au fost criticate din cauza faptului ca informatiile privind localizarea prin GPS pot fi furate de catre hackeri sau interceptate prin conectarea la terminal, locatia unei persoane putand fi usor descoperita. Pentru a linisti autoritatile, Tim Cook si-a dat acordul pentru verificarea temeinica a produselor Apple, autoritatile chienze acceptand.

  China a interzis si achizitionarea de produse Apple pentru agentiile sale guvernamentale, iar anul trecut a efectuat inclusiv un atac de tip phishing impotriva iCloud, redirectionand tot traficul national iCloud catre servere proprii. Desi deocamdata nu s-au oferit detalii cu privire la descoperirile facute de catre guvernul chinez, probabil relatiile dintre guvern si companie se vor imbunatati in viitor.

  China este una dintre cele mai importante piete pentru compania Apple, ea generand 10% din veniturile totale ale americanilor, asa ca Tim Cook trebuie sa ofere tratament special pentru ea.