iOS 8 GMT bug afecteaza intrarile aplicatiei Calendar

iOS 8 GMT bug afiseaza eronat ora intrarilor din aplicatia Calendar.

2

iOS 8 GMT BUG

  Lansarea iOS 8 a adus pentru unii posesori de iDevice-uri o problema serioasa in ceea ce priveste intrarile aplicatiei Calendar, numarul de utilizatori afectati crescand in ultimele luni. Cunoscut ca iOS 8 GMT Bug, problema genereaza o afisare partial eronata a intrarilor din aplicatia Calendar, acasta afisand in format GMT ora setata de utilizator pentru intrare, desi ea este demarcata corespunzator.

  In imaginea de mai sus aveti cea mai clara dovada a acestei probleme si daca ati setat o intrare in Calendar pentru ora 10:00, ea va fi afisata in dreptul acelei ore, dar cu o intrare secundara de ora convertita automat la formatul GMT. Nimeni nu stie sigur ce anume sta la baza problemei, insa se pare ca sincronizarea informatiilor prin servere internationale ar sta la baza conversiei pentru ore.

he bug causes any appointment created on an iOS device to acquire the time zone setting of the clock on the server where the user’s calendar account resides, and then all appointments are transposed to that time zone (usually GMT…most people call this the “GMT Bug” as a result). It is widespread and extremely annoying and causes many people to miss appointments and to resort to using 3rd party calendar apps.

  Din fericire doar cei care isi sincronizeaza informatiile din Calendar prin Google sau Microsoft Exchange au raportat aceasta problema, deci intrarile normale sincronizate cu iCloud nu sunt afectate. Dupa cum puteti vedea si in imagine, intrarea in Calendar este afisata la ora corecta, dar ar adaugata o ora secundara in dreptul sau, cea convertita pentru GMT.

  Desi o alarma setata pentru Calendar suna corect, daca utilizatorul sesizeaza o eroare in ora afisata, el poate schimba ora de alerta fara isi dea seama ca face o greseala. Desi am fi tentati sa acuzam Apple pentru aceasta problema, realitatea este ca ea nu sta la compania americana, ci la serviciile prin care sunt sincronizate aceste date, in speta Google si Microsoft.

  Acestea fiind spuse, cati dintre voi au intampinat problema ?