Un operator din SUA este amendat cu 40 de milioane de dolari pentru limitarea abonamentelor nelimitate

nelimitat internet voce

  TracFone este un operator de telefonie mobila din SUA care, exact precum Digi Mobilul romanesc, a vandut clientilor naivi abonamente nelimitate de internet mobil, dar le-a limitat mai apoi viteza de navigare pe internet. Pentru realizarea sa, a primit o amenda de 40 de milioane de dolari din partea FTC-ului american, o parte din bani urmand a fi folositi pentru a despagubi clientii care au fost afectati de publicitatea mincinoasa facuta de catre el. Decizia FTC-ului vine in urma unui val de plangeri facute de catre clienti, unii dintre ei avand serviciile deconectate complet din cauza depasirii unei limite impuse in mod arbitrat de catre operator, fara a-i anunta in prealabil.

TracFone broke the “unlimited data” promise it made to millions of consumers by substantially reduced the speed of their service if customers went over certain fixed limits in a 30-day period. Throttled customers often experienced slow-downs of at least 60% and sometimes even 90%, significantly impairing their ability to engage in the very activities people buy a data plan for. Customers whose service was cut off couldn’t send or receive mobile data at all.

  Daca povestea vi se pare similara cu una din Romania, ei bine aflati ca Digi Mobil a facut exact acelasi lucru cu persoanele care au cumparat abonamente Optim Nelimitat, iar mai apoi au avut serviciile suspendate deoarece au vorbit prea mult international. Avand in vedere ca Romania nu este SUA, Digi Mobil nu a fost si nu va fi amendata cu 40 de milioane de dolari, sau macar 4 milioane, pentru minciunile promovate peste tot in tara. Acestea fiind spuse, Romania ramane tara in care orice este posibil atat timp cat ai suficienti bani pentru a cumpara pe cine trebuie.