Samsung: exista posibilitatea ca Apple sa fi vandut mai multe sparthone-uri decat noi

Apple vs Samsung

  Q4 2014 nu a fost un trimestru fiscal bun pentru Samsung, profitul sau scazand cu cateva miliarde de dolari, vanzarile de smartphone-uri inregistrand o scadere serioasa, totul fata de aceeasi perioada a anului trecut. Daca cititi iDevice.ro de cativa ani, atunci stiti ca Samsung NU ofera informatii despre vanzarile directe catre clienti, ci raporteaza doar numarul de unitati LIVRATE catre magazinele partenere, iar ce se vinde de acolo nimeni nu stie sigur. Samsung a fost intotdeauna ambigua in ceea ce priveste oferirea de date despre “livrari”, iar in Q4 2014 nu modifica in vreun fel aceasta strategie secreto-maniaca.

On a global scale, Strategy Analytics puts Apple and Samsung neck-and-neck as far as smartphone shipments go. Apple reported shipments of 74.5 million iPhones during the holiday quarter. Samsung said it shipped between 71 million and 76 million smartphones during the same period. Strategy Analytics pegged Samsung’s actual shipments at 74.5 million.

  Desi unele firme de analiza a pietelor globale a smartphone-urilor au afirmat ca Samsung si Apple au vandut acelasi numar de smartphone-uri, sau ca Samsung ar fi vandut doar putin mai multe, coreenii spun alta poveste. Oficial Samsung sustine ca a “livrat” catre partenerii sai intre 71 de milioane si 76 de milioane de smartphone-uri, insa cifra reala o stie doar compania coreeana. In aceasta idee, Samsung neoficial confirma faptul ca exista posibilitatea ca Apple sa o fi intrecut in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri.

  Avand in vedere ca Samsung ofera date neclare de ani de zile despre vanzarile de smartphone-uri, nu ne puteam astepta ca in Q4 2014 sa avem ceva clar, iar concluziile privind strategia lor le trageti singuri.

9 COMENTARII

  1. Samsung scoate telefoane pe banda rulantă in fiecare an aici ma refer la telefoane de la 3 mil la 30 mil deci au o gama variata de smartphone -uri ,iar Apple scoate doua modele pe an si au mai multă vânzare decât ei :)))) asta spune tot 😉

  2. Daca privesti din punct de vedere al marcilor, atunci Apple castiga detasat pentru ca pana la urma cumparatorul daca vrea iOS atunci alege iPhone, iar daca vrea Android atunci cumparatorul are o plaja mult mai larga de unde sa aleaga !! Asa ca la vanzari de telefoane nu are nimeni cum sa bata Apple !!

  3. Serios ? La un moment dat Samsung vindea de vreo 2,5 ori mai multe smart phone-uri decat Apple . Asta e situatia pe un singur trimestru cand Apple scoate un model nou. Pe tot anul , Samsung vinde mult mai mult ca Apple cu toata scaderea din ultimul timp.

  4. Nimeni nu poate intrece Samsung in productia de plastice ieftine si oribile, pe motiv ca si indienii din jungla amazoniana sau amaratii din Punjab s-ar juca Fruit Ninja

  5. toata lumea scrie samsung a vandut x y smartphone, dar dece nu se pun rezultate a vanzarilor telefoanelor care concureaza cu ip6 cum ar fi S5, Note 3-4 si edge??? asa s-ar putea vedea ca cei care vor un smartphone high-end cumpara iPhone si mai putin samsung. restul ce vinde samsung, pocnitori de la 59- euro sunt numai sa dea bine la numaratoare.

  6. iTu – la un singur model , varful de gama , iPhone castiga , cu toate ca a existat un trimestru in care Samsung a vadut mai multe bucati a varfului de gama (cred ca era S3 sau S4) , decat concurentul de la Apple. Statistici exista , dar trebuiesc cautate . Daca astepti stirile doar de la zaone , nu o sa auzi decat ce-i convine lui si doar propaganda mai rau ca pe vremea lui Nea Nicu .