Samsung: exista posibilitatea ca Apple sa fi vandut mai multe sparthone-uri decat noi

9

Apple vs Samsung

  Q4 2014 nu a fost un trimestru fiscal bun pentru Samsung, profitul sau scazand cu cateva miliarde de dolari, vanzarile de smartphone-uri inregistrand o scadere serioasa, totul fata de aceeasi perioada a anului trecut. Daca cititi iDevice.ro de cativa ani, atunci stiti ca Samsung NU ofera informatii despre vanzarile directe catre clienti, ci raporteaza doar numarul de unitati LIVRATE catre magazinele partenere, iar ce se vinde de acolo nimeni nu stie sigur. Samsung a fost intotdeauna ambigua in ceea ce priveste oferirea de date despre “livrari”, iar in Q4 2014 nu modifica in vreun fel aceasta strategie secreto-maniaca.

On a global scale, Strategy Analytics puts Apple and Samsung neck-and-neck as far as smartphone shipments go. Apple reported shipments of 74.5 million iPhones during the holiday quarter. Samsung said it shipped between 71 million and 76 million smartphones during the same period. Strategy Analytics pegged Samsung’s actual shipments at 74.5 million.

  Desi unele firme de analiza a pietelor globale a smartphone-urilor au afirmat ca Samsung si Apple au vandut acelasi numar de smartphone-uri, sau ca Samsung ar fi vandut doar putin mai multe, coreenii spun alta poveste. Oficial Samsung sustine ca a “livrat” catre partenerii sai intre 71 de milioane si 76 de milioane de smartphone-uri, insa cifra reala o stie doar compania coreeana. In aceasta idee, Samsung neoficial confirma faptul ca exista posibilitatea ca Apple sa o fi intrecut in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri.

  Avand in vedere ca Samsung ofera date neclare de ani de zile despre vanzarile de smartphone-uri, nu ne puteam astepta ca in Q4 2014 sa avem ceva clar, iar concluziile privind strategia lor le trageti singuri.